Cele mai citite
 


Legalizarea prostituţiei după modelul german, iniţiativă a lui Prigoană, dezbătută de senatorii din Comisia de buget
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fenomenul prostituţiei există şi dincolo de lezarea unor demnităţi şi de contraargumentele cultelor privind legalizarea celei mai vechi meserii din lume, au stabilit, marţi, senatorii din Comisia pentru buget-finanţe, în cadrul unor dezbateri care au avut loc pe marginea unui proiect legislativ aparţinând
deputatului PDL, Silviu Prigoană.
'Am fi ipocriţi dacă nu am recunoaşte', a spus preşedintele comisiei, democrat-liberalul Ovidiu Marian.
După ascultarea argumentelor iniţiatorului şi a contraargumentelor reprezentanţilor ministerului Culturii şi Cultelor şi a celui al BOR, membrii comisiei au considerat că mai au nevoie de câteva documente, cu date statistice, în special unele care să releve impactul financiar asupra bugetului, după cum a arătat senatorul PDL Alexandru Mocanu, înainte de a lua o decizie.
Secretarul de stat pentru Culte Adrian Nicolae Lemeni a arătat că Guvernul nu susţine iniţiativa legislativă, deoarece aceasta nu ţine cont de o serie de instrumente legislative europene din domeniul protecţiei drepturilor omului, lezează demnitatea umană şi, în special, valorile legate de familie. El a subliniat că aceeaşi poziţie o au şi cultele din România, care au programe de promovare a valorilor familiei.
La rândul său, senatorul PNL Dan Radu Ruşanu i-a replicat că din partea BOR este normală o asemenea poziţie, însă nu şi din partea celorlalte culte, prostituţia fiind legalizată în Germania, ţară protestantă, dar şi în Italia, un stat catolic.
'Dacă instrumentele europene la care aţi făcut referire - dacă există - sunt încălcate de una dintre cele mai importante membre ale UE', a replicat, la rândul său, Ovidiu Marian, făcând referire la Germania.
Silviu Prigoană a precizat că proiectul de lege este o traducere şi adaptare a legii germane în materie din 2002 şi că, la momentul iniţierii, el nu era în PDL, nefiind unul asumat de această formaţiune politică.
Conform proiectului legislativ, prostituţia poate fi exercitată numai prin autorizare prealabilă, în locuri special autorizate. Potrivit lui Prigoană, având în vedere exemplul german, cel mai important beneficiar nu ar fi bugetul de stat, care ar câştiga prin impozitarea acestor activităţi, ci persoanele care le practică, femei şi bărbaţi, care ar beneficia de protecţie socială, asigurări de sănătate, indemnizaţii de şomaj şi chiar pensie. Fără un cadru legal, majoritatea acestor persoane sunt, practic, 'nişte sclavi'.
Senatorii din Comisia pentru buget au amânat luarea unei decizii până săptămâna viitoare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
INTERVIU Cristian Buşoi: Populaţia trebuie să primească garanţia că bugetul CNAS este cheltuit corect La împlinirea a 15 ani de la înfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, preşedintele acesteia, medicul Cristian Buşoi, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că instituţia pe care o conduce a avut, de-a lungul timpului, o contribuţie benefică pentru sistemul sanitar din România şi a jucat...
CNAS va derula un subprogram de radioterapie în cadrul Programului naţional de oncologie Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va derula un subprogram de radioterapie, parte integrantă a Programului naţional de oncologie, a anunţat marţi preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.