Cele mai citite
 


O aspirină pe zi reduce riscul de deces din cauza cancerului
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O aspirină pe zi poate reduce riscul de mortalitate de cancer în medie cu până la 25%, procente diferite în funcţie de tipul de cancer, conform unui nou studiu ale cărui rezultate au fost publicate marţi, transmite publicaţia Financial Times.
Studiul, realizat pe 25.570 de subiecţi, a demonstrat o scădere a mortalităţii pe termen lung la pacienţii bolnavi de diferite forme de cancer care au luat doze mici de aspirină în fiecare zi, timp de cinci ani.

Alastair Watson, profesor de medicină la University of East Anglia, a precizat că acest studiu constituie 'încă o dovadă că aspirina este unul dintre cele mai uimitoare medicamente din lume'.

Astfel, aspirina reduce riscul de mortalitate din cauza cancerului colorectal cu 40%, iar în cazul cancerului esofagian cu 60%.

Studiul, coordonat de prof. Peter Rothwell de la Oxford University, este bazat pe date adunate în urma a 8 teste clinice menite să demonstreze eficienţa aspirinei. Autorii studiului au urmărit evoluţia stării medicale a pacienţilor pe un interval de timp de 20 de ani, concentrându-se asupra celor bolnavi de cancer.

Mai mult decât atât, autorii studiului susţin că este posibil ca aspirina să prevină cancerul, ajutând celulele să repare fragmentele de ADN afectate ce pot duce la declanşarea bolilor oncologice.

Sinteza şi producţia în masă a aspirinei a fost obţinută în Germania, la sfârşitul secolului XIX şi marchează începutul farmaceuticii moderne.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aspirina reduce riscul de cancer de colon la persoanele obeze cu sindromul Lynch (studiu) Aspirina reduce riscul de cancer colorectal la persoanele obeze cu sindromul Lynch, care sunt predispuse genetic la acest gen de tumoră, potrivit unui studiu internaţional publicat în revista americană Journal of Clinical Oncology, informează AFP.
Aspirina reduce riscul de cancer pancreatic (studiu) Aspirina poate reduce semnificativ probabilitatea dezvoltării uneia dintre cele mai periculoase forme de cancer, potrivit unui studiu al cercetărilor americani, relatează Daily Mail.
Doza zilnică de aspirină "poate reduce riscul de cancer" (studiu) Peste 6.000 de vieţi ar putea fi salvate într-un an dacă toţi britanicii cu vârste cuprinse între 50 şi 65 de ani ar lua o aspirină pe zi pentru a reduce riscul de cancer, atac de cord şi accident vascular cerebral, susţine o nouă cercetare, preluată miercuri de The Independent.
Aspirina luată în doze mici, preventive, prezintă mai multe riscuri decât beneficii /studiu/ Riscurile asociate luării unei doze mici de aspirină în fiecare zi de către persoane care nu suferă de boli cardiovasculare depăşesc beneficiile în ceea ce priveşte prevenirea unui accident cardiac, potrivit unui studiu publicat marţi în revista americană de specialitate Archives of Internal Medicine...
Experţi americani recomandă aspirina pentru prevenirea infarctului şi a cancerului Un grup de experţi independenţi consultaţi de guvernul federal din SUA (United States Preventive Services Task Force, USPSTF) a recomandat luni administrarea în mod regulat de aspirină în doză scăzută pentru a reduce riscul de infarct miocardic, de accident vascular cerebral şi de cancer colorectal,...
Aspirina scade riscul de cancer (studiu britanic) Potrivit oamenilor de ştiinţă britanici, consumul regulat de aspirină ar reduce riscul de cancer. Cercetările lor au pus în evidenţă faptul că o aspirină pe zi ar face ca riscul să scadă cu 60% la persoanele care au antecedente de cancer în familie, scrie 7sur7.be. Este prima dată că au fost identificate...