Cele mai citite
 


Materintatea ''Regina Maria'' marchează doi ani de activitate
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Maternitatea 'Regina Maria', primul spital privat din România dedicat în exclusivitate femeilor şi singurul din Bucureşti unde viitoarele mame pot naşte în apă, sărbătoreşte 2 ani de activitate, informează un comunicat al unităţii medicale transmis AGERPRES.
Maternitatea a înregistrat peste 1.500 de naşteri în anul 2010, cu 250% mai multe faţă de anul precedent.

Pe 24 august 2010, s-a născut la această maternitate, prin cezariană, bebeluşul cu numărul 1.000 - o fetiţă care se numeşte Agnes Maria şi care a avut la naştere 3.240 de grame şi 51 de cm.

''Cei 2 ani ai Maternităţii 'Regina Maria' au reprezentat provocări din care am învăţat valoarea unei echipe devotate de profesionişti, cu adevărat preocupaţi să ofere nu doar un act medical la cele mai înalte standarde, ci şi grija autentică pentru pacienţi. Au fost 2 ani în care am realizat în maternitatea noastră intervenţii complexe şi am reuşit să construim, în acelaşi timp, o echipă unită, pregătită să aducă fericirea în casele multor familii din România'', a declarat dr. Cristian Popescu, coordonator Spitale Centrul Medical Unirea.

Dintre bebeluşii speciali, ale căror afecţiuni au fost gestionate în ultimii doi ani în maternitate, se numără 11 sarcini gemelare - dintre care cinci la 33-35 săptămâni şi 6 la termen şi 32 de naşteri premature - dintre care doi nou-născuţi la 34 săptămâni cu greutate de 1.600 g şi zece nou-născuţi la 35-36 săptămâni cu sindrom de detresă respiratorie. Datorită screening-ului neonatal pentru depistarea bolilor metabolice şi hormonale congenitale practicat în maternitate, au fost diagnosticate cazuri de hipotiroidism congenital aflate în prezent în tratament substitutiv hormonal, cu evoluţie bună.

În maternitate s-a reuşit gestionarea cu succes a diferitelor afecţiuni precum pneumonii congenitale, hipertensiune pulmonară, disfuncţii respiratorii şi cardiovasculare.

Maternitatea ''Regina Maria'' a reprezentat o investiţie de 5,5 milioane de euro care îmbină atenţia acordată pacientelor cu tehnologia medicală de vârf şi echipa medicală dedicată excelenţei în medicină.

Din decembrie 2009, Maternitatea ''Regina Maria'' este înscrisă în programul ''Spital, Prieten al Copilului'', din care face parte un grup de elită de 300 de maternităţi europene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ŞTIINŢÃ: Intervenţie chirurgicală in utero în premieră în România O operaţie de hidrotorax fetal bilateral tratat in utero a fost realizată în premieră în România, la Maternitatea Regina Maria, în martie 2012, după ce o femeie aflata în cea de-a 29-a săptămână de sarcină, la o ecografie de rutină, a aflat că bebeluşul ei este foarte bolnav. Medicul ei curant a sfătuit-o...
Primul spital privat de obstetrică-ginecologie, inaugurat în Capitală Sursa: Agerpres Bucureşti - Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Regina Maria", primul de acest gen din sectorul privat, a fost inaugurat miercuri. Unitatea dispune de o suprafaţă de aproximativ 2.000 mp, necesitând o investiţie de peste 5,5 milioane euro.
Sibiu: Naştere de tripleţi la maternitatea SCJU, prima după 2013 O naştere de tripleţi a avut loc joi, în cadrul maternităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, operaţia decurgând în condiţii bune.
Reţeaua privată de sănătate Regina Maria a deschis primul spital dedicat sănătăţii femeii şi copilului Reţeaua privată de sănătate Regina Maria a inaugurat marţi primul spital privat din România dedicat sănătăţii femeilor şi copiilor.
Dorna lansează prima fereastră interactivă din România: Fereastra de speranţă Anul acesta, Dorna a extins promisiunea de susţinere a copiilor născuţi prematur şi către mame şi a creat prima fereastră interactivă din România - Fereastra de speranţă. Această inițiativă este parte a campaniei „Grijă pentru copii”, dezvoltată de Dorna împreună cu Organizația Salvaţi Copiii...
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...