Cele mai citite
 


Vaslui: CJ a semnat proiectul de reabilitare a Spitalului de Urgenţă în valoare de 14 milioane de euro
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a semnat marţi, la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord Est, contractul privind reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, investiţie a cărei valoare va fi de aproximativ 14 milioane de euro.
Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că proiectul de reabilitare a celei mai mari unităţi sanitare din judeţul Vaslui?prevede consolidarea corpurilor A şi B, reabilitarea termică a acestora, completarea lucrărilor la corpul C, precum şi dotarea cu mobilier, echipamente şi aparatură medicală, durata de realizare fiind de 36 de luni.

'Astăzi (marţi n.r.) am semnat contractul cu Regiunea de Dezvoltare Nord Est. Mai trebuie acum ca respectivul contract să fie semnat şi de Ministerul Dezvoltării, având în vedere că banii pentru reabilitarea spitalului vor veni de la Uniunea Europeană prin acest minister. Acest lucru se va întâmpla în zilele următoare. Este o mare bucurie pentru mine personal, dar şi pentru toţi cetăţenii judeţului pentru că la finalul acestui proiect vom avea un spital european', a spus Vasile Mihalachi.

El a adăugat că în urma reabilitării SJU Vaslui vor fi create spaţii corespunzătoare bolnavilor, iar din cele 14 milioane de euro va fi achiziţionată şi aparatură medicală ultramodernă.

Investiţia de 14 milioane de euro nu prevede însă şi reabilitarea Secţiei TBC a SJU Vaslui, acolo unde în prezent pereţii sunt scorojiţi, duşumelele sunt putrede, iar gândacii mişună peste tot. Secţia este autorizată provizoriu să funcţioneze, în fiecare an, iar la clădirea care este veche de peste 80 de ani nu au fost făcute niciodată reparaţii capitale.

Şefii CJ Vaslui susţin că viaţa pacienţilor este în pericol din cauza vechimii clădirii, care se poate dărâma în orice moment. Din cauza tâmplăriei foarte vechi nici măcar geamurile nu se pot deschide, existând riscul de a se sparge.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă - 14 milioane euro Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Vaslui va fi reabilitat în următoarea perioadă, valoarea acestei investiţii fiind de aproximativ 14 milioane de euro.
Vaslui: Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, prioritate pentru anul 2013 Consilierii judeţeni vasluieni au aprobat în şedinţa de joi alocarea sumei de 9,68 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.
Vaslui: Aglomeraţie în Spitalul Judeţean de Urgenţă din cauza lucrărilor de reabilitare Pacienţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui sunt nevoiţi să stea internaţi câte doi sau trei în pat din cauza lucrărilor de reabilitare efectuate la unele corpuri ale unităţii sanitare. Potrivit autorităţilor, cât vor avea loc aceste lucrări, nu există altă soluţie pentru bolnavii care...
Vaslui: Corp al Spitalului Judeţean de Urgenţă, inaugurat în prezenţa autorităţilor Un sector al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, renovat şi modernizat în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Judeţean, a fost inaugurat, luni, în prezenţa autorităţilor locale.
Investiţie de 5,60 milioane lei în consolidarea şi reabilitarea termică a unei părţi din Spitalul Judeţean Vaslui Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului /MDRT/ a anunţat, joi, recepţia finală a lucrărilor de consolidare şi reabilitare termică a corpului C al Spitalului Judeţean din municipiul Vaslui, investiţie care s-a ridicat la aproape 5,60 milioane de lei.
Olt: Investiţie de peste 2,2 milioane lei pentru secţiile Pediatrie şi Neonatologie de la spitalul din Slatina Secţiile Neonatologie şi Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reabilitate începând de săptămâna viitoare, printr-un proiect complex, ce prevede recompartimentări, refacerea circuitelor, reabilitări complete ale pereţilor, instalaţiilor termice, sanitare, electrice.