Cele mai citite
 


Cluj: Campanie a studenţilor medicinişti împotriva automedicaţiei
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF) din Cluj-Napoca a demarat, marţi, o campanie de convingere a trecătorilor să nu mai folosească automedicaţia ca tratament în viroze şi răceli, care sunt extrem de frecvente în acest sezon.
Potrivit unui comunicat al OSF remis marţi, AGERPRES, studenţii încearcă timp de câteva zile să îi responsabilizeze pe clujeni cu privire la administrarea medicamenteleor fără reţetă, mai ales în cazul antibioticelor.

'Campania are şi scopul de a îmbunătăţi relaţia de încredere între pacient - farmacist, acesta din urmă în calitate de consilier asupra problemelor de sănătate', se arată în comunicat, în care se subliniază că, în ultimii zece ani, cantitatea de medicamente vândute fără reţetă s-a dublat în România.

Potrivit coordonatorului de Educare şi Formare Profesională din cadrul OSF, Alexandra Man, automedicaţia se referă la practica de a lua medicamente din proprie initiaţivă, fără prescripţie medicală, iar în aceste cazuri o mare responsabilitate o poartă şi farmaciştii.

'La primele simptome de boală oamenii iau antibiotice, crezând că sunt răciţi. Mai ales antibioticele nu ar trebui luate fără a se consulta în prealabil un medic. De asemenea, se face abuz şi de paracetamol. Din categoria substanţelor care ar trebui evitate fac parte şi proteinele pentru creşterea masei musculare', a spus Man.

Campania se desfăşoară până duminică, studenţii fiind amplasaţi în mai multe puncte din oraş, unde dau consultaţii trecătorilor. Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu haţieganu' din Cluj este partener al acestei campanii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Studenţii medicinişti vor derula o campanie anti-tuberculoză în cinci licee Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj-Napoca va derula, între 19 şi 23 martie, o campanie de informare a elevilor de liceu în scopul prevenirii tuberculozei, depistării acesteia la scurt timp după apariţia unor simptome, precum şi conştientizării tinerilor asupra obligaţiei de a urma riguros ...
Cluj: Campanie antidiabet derulată de studenţii medicinişti, duminică, la Iulius Mall Voluntari ai Organizaţiei Studenţilor Medicinişti (OSM) din Cluj-Napoca vor derula, duminică, la complexul Iulius Mall, o campanie de informare asupra diabetului zaharat, pentru a prezenta factorii ce declanşează această boală, profilaxia şi tratamentul ei.
Cluj: OSM organizează o campanie de donare de sânge Organizaţia Studenţilor Medicinişti (OSM) din Cluj-Napoca a lansat, luni, un apel pentru donare de sânge, o campanie de recoltare urmând să se desfăşoare la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS), în perioada 7-10 decembrie.
Cluj: Campanie a OSM pentru prevenirea infecţiei cu HPV şi a cancerului de col uterin Cluj-Napoca, 15 ian /Agerpres/ - Organizaţia Studenţilor Medicinişti (OSM) va derula, între 16 şi 21 februarie, o amplă campanie de informare a populaţiei care include două acţiuni: prima despre infecţia cu HPV (Human Papilloma Virus), iar cea de-a doua privind cancerul de col uterin.
Cluj: Studenţii de la UMF proveniţi din zona afectată de Ebola, sub supraveghere medicală Mai mulţi studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj care provin din statele Africii de Vest, zona afectată de virusul Ebola, vor trebui să-şi facă analizele dacă au părăsit România în ultimele şase luni.
Cluj: Campanie de sănătate sexuală şi luptă anti-SIDA, derulată de OSM Organizaţia Studenţilor Medicinişti (OSM) din Cluj-Napoca începe luni, 6 decembrie, o campanie de promovare a sănătăţii sexuale şi luptei anti-SIDA, intitulată ''3S'', informează joi OSM.