Cele mai citite
 


Iaşi: Consilierii locali au decis să mute magazinele de vise la 3 kilometri de instituţii
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Producerea, comercializarea, distribuirea, oferirea gratuită şi transmiterea plantelor etnobotanice, precum şi reclama la weed-shop, spice-shop şi weed-shop este interzisă în municipiul Iaşi, conform unei decizii luate marţi de consilierii locali.
Proiectul iniţial prevedea ca distanţa să fie de 1.000 de metri, primarul Gheorghe Nichita a propus ca distanţa impusă să fie de 2.000 de metri, pentru ca în cele din urmă să fie aprobată în unanimitate o distanţă de 3.000 de metri.

Astfel, magazinele de vise nu mai pot funcţiona la o distanţă mai mică de 3 kilometri de unităţile de învăţământ, cămine şi locuri de cazare pentru elevi şi studenţi, cantine, instituţii de cultură, tabere şcolare, baze şi complexe cultural-sportive, palate şi cluburi ale copiilor şi elevilor, parcuri publice, lăcaşe de cult, instituţii publice, locuri de agrement şi distracţii, gări, autogări.

De asemenea, în cadrul şedinţei de marţi a Consiliului Local Iaşi a fost interzisă şi reclama pentru cei care comercializează astfel de produse, iar 'producerea, cultivarea, fabricarea, extragerea, prepararea, transformarea, comercializarea sau distribuirea la domiciliu a plantelor şi substanţelor cu efect halucinogen, euforic, sedativ, stupefiant sau psihotrop sau alţi compuşi derivaţi, altele decât cele reglementate prin Legea 339/2005, Legea 143/2000, OUG 6/2010, se vor desfăşura pe raza municipiului Iaşi numai în baza unei autorizaţii speciale emise de Primăria Iaşi'.

Acelaşi proiect prevede ca agentul economic care obţine o astfel de autorizaţie trebuie să obţină şi certificate din partea unui laborator specializat autorizat, analize care să facă dovadă că produsele comercializate nu conţin canabinoizi sintetici sau alte substanţe similare.

Totodată, consilierii locali au dispus ca până la sfârşitul săptămânii să fie înfiinţată o comisie din reprezentanţi ai Primăriei, Protecţiei Consumatorului, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară şi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie să elaboreze o procedură de autorizare şi funcţionare, dar şi lista produselor care au fost identificate pe parcursul ultimelor 12 luni ca generatoare de efecte nocive asupra consumatorilor.

În paralel cu demersul consilierilor locali, medicul Tudor Ciuhodaru, coordonator al Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, desfăşoară în liceele din Iaşi o campanie intitulată 'Ia'şi aruncă drogurile'

De la începutul anului, la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi au ajuns aproape 300 de persoane intoxicate cu etnobotanice. Numărul este aproape triplu faţă de perioada ianuarie 2009 - februarie 2010, când s-au prezentat în UPU 121 de pacienţi cu diverse simptome induse de consumul de produse halucinogene, care la acea vreme nu se aflau în afara legii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Medicii de la 'Urgenţe' vor taxă pe viciu pentru importatorii de produse etnobotanice Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi vor iniţierea unui proiect legislativ prin intermediul căruia să fie impusă 'taxa pe viciu' pentru importatorii şi comercianţii de plante cu efecte halucinogen.
Iaşi: Număr mare de intoxicaţi cu substanţe halucinogene Un număr de 11 persoane au ajuns în ultimele două zile la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce s-au intoxicat cu substanţe cu efect halucinogen.
Iaşi: Tineri aflaţi sub influenţa etnobotanicelor au încercat să se sinucidă Iaşi, 8 dec /Agerpres/ - Şapte persoane au fost aduse, miercuri dimineaţa, în doar câteva ore, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce au consumat plante etnobotanice, doi dintre aceştia fiind internaţi în urma unor tentative de suicid...
Iaşi: Municipalitatea aduce etnobotanicele în instanţă Primăria Iaşi a deschis procese împotriva a cinci societăţi comerciale care se ocupă de vânzarea produselor etnobotanice, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, Sebastian Buraga.
Iaşi: Medicii propun un control riguros al importurilor, pentru a stopa fenomenul etonobotanicelor Medicii ieşeni spun că după interzicerea comercializării produselor etnobotanice,?117 persoane au necesitat îngrijiri medicale la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, motiv pentru care vor să propună MAI şi Ministerului Agriculturii un control riguros al importurilor.
Iaşi: Deputatul?Tudor Ciuhodaru cere anularea autorizaţiilor de funcţionare ale magazinelor de vise Iaşi, 31 oct /Agerpres/ - Şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, deputatul?Tudor Ciuhodaru, solicită anularea autorizaţiilor de funcţionare ale 'magazinelor de vise' existente în municipiul reşedinţă de judeţ.