Cele mai citite
 


Cluj: Poliţia Comunitară a închis patru magazine de etnobotanice
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru magazine care vindeau etnobotanice au fost închise, marţi, în urma unui control al Poliţiei Comunitare din Cluj-Napoca, pentru nerespectarea unei hotărâri de Consiliu Local care declară ilegală vânzarea unor astfel de substanţe la o distanţă mai mică de 2 kilometri de şcoli sau biserici.
Potrivit şefului Biroului Mass-Media al Primăriei Cluj-Napoca, Iulia Perşa, în municipiu funcţionau şase magazine de etnobotanice. Administratorii acestora au fost înştiinţaţi de noua hotărâre de Consiliu Local, iar în ziua controlului două erau deja închise.

'Poliţia Comunitară a notificat, luni, cele şase magazine asupra deciziei care interzice funcţionarea lor de la 1 decembrie pe o rază de 2 kilometri de şcoli şi biserici. Magazinele erau somate să se conformeze prevederilor acestei hotărâri. Marţi a avut loc un control, iar patru dintre cele şase magazine au fost amendate, fiecare, cu câte 2.500 de lei pentru că funcţionau şi s-a dispus suspendarea pe loc a activităţii', a spus Iulia Perşa.

Dintre cele patru magazine două aparţineau aceleiaşi societăţi comerciale, cu sediul în Bacău, care redeschide mereu magazine în care se vând substanţe etnobotanice, de doi ani de zile, în ciuda tuturor încercărilor autorităţilor de a le suspenda activitatea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ultimele patru magazine de etnobotanice din Cluj-Napoca, închise Cluj-Napoca, 19 ian /Agerpres/ - Autorităţile clujene au închis în noaptea de marţi spre miercuri patru magazine care comercializau plante etnobotanice, iar pe vânzători i-au dus la poliţie pentru declaraţii.
CIADO: Granulele de tantum rosa, un nou drog pentru tineri Farmaciile din Cluj au înregistrat, în ultima perioadă, o creştere semnificativă la vânzarea granulelor vaginale de tantum rosa, constatându-se că acestea, în combinaţie cu alcool sau suc, dau senzaţii asemănătoare cu cele create de consumul de droguri de mare risc, a avertizat, marţi, preşedintele executiv...
Cluj: Patologiile cardiacă şi traumatică predomină la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, 13 ian /Agerpres/ - Patologia cardiacă predomină în cazurile zilnice care sunt aduse la Unitatea de Primiri Urgenţe din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj, a declarat, joi, pentru AGERPRES, medicul coordonator al UPU, dr. Dorin Mureşan.
Cluj: Consumul de etnobotanice în rândul tinerilor, în atenţia Colegiului Prefectural Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, consideră că este necesară o reacţie concretă din partea societăţii civile la problema consumului de etnobotanice, în condiţiile în care 30 de tineri sunt lunar internaţi în urma intoxicării cu asemenea substanţe. El a atras atenţia că, din informaţiile pe care...
Cluj: Peste o sută de şcoli, grădiniţe şi licee, fără autorizaţie sanitară înainte de începerea noului an şcolar Peste 100 de unităţi de educaţie, din 671 câte există în judeţul Cluj, nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare, cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, din cauza degradării clădirilor sau a condiţiilor deficitare.
Cluj: Protocol de colaborare pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri Un protocol de colaborare privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi a substanţelor cu efect psihoactiv a fost semnat, vineri, la Prefectura Cluj, între reprezentanţii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi cei ai administraţiilor judeţeană...