Cele mai citite
 


Iaşi: Cameră de joacă la spitalul Sf. Maria pentru copiii bolnavi de cancer
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 200 de copii diagnosticaţi cu cancer au, începând de marţi, o cameră de joacă şi terapie, special amenajată la Spitalul de Pediatrie 'Sfânta Maria' din Iaşi.
Spaţiul a fost amenajat de Asociaţia Little People România şi Clubul Temerarii, clubul adolescenţilor români care au învins cancerul. Voluntarii asociaţiei vor organiza zilnic activităţi pentru copiii bolnavi de cancer şi îi vor învăţa, printre altele, să îşi învingă teama de spital sau de manevrele medicale la care sunt supuşi în timpul spitalizării.

'Alegerea spitalului Sfânta Maria în acest proiect ne onorează fiind un centru regional pentru copii cu cancer din Moldova. Suportul psiho-social este parte importantă a terapiei la copiii cu cancer, integrarea lor în societate fiind extrem de benefică şi, totodată, necesară', a declarat dr Valentin Munteanu, directorul Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi.

În evidenţele medicilor se află aproximativ 200 de copii diagnosticaţi cu boli incurabile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Aparatură medicală de ultimă generaţie, donată Spitalului de Pediatrie ''Sfânta Maria'' Spitalul de Pediatrie ''Sfânta Maria'' din Iaşi a primit, joi, echipamente medicale în valoare de 41.000 de euro drept donaţie din partea unei organizaţii neguvernamentale.
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare;capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi Reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi doresc să îşi extindă activitatea, prin înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare, astfel încât capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi, 40 dintre acestea fiind destinate copiilor cu astfel de afecţiuni.
Iaşi: Institutul Regional de Oncologie a operat, în premieră naţională, pacienţi cu metastaze pulmonare O echipă de specialişti de la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi a operat, în premieră naţională, cinci pacienţi diagnosticaţi cu metastaze pulmonare, cu ajutorul unui laser adus din Germania.
Iaşi: Operaţii gratuite pentru copiii cu malformaţii cardiace, în cadrul unui proiect de specializare a medicilor O sută de copii cu malformaţii cardiace vor fi operaţi gratuit la Iaşi, iar 75 de medici şi 160 de asistente din spitale ieşene vor fi specializaţi în cardiologie pediatrică, toate acestea fiind posibile în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene.
Iaşi: Copil de patru ani, mort după ce a suferit cinci stopuri cardio-respiratorii Un copil în vârstă de patru ani a murit, joi, la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria, din Iaşi, după ce a suferit cinci stopuri cardio-respiratorii din cauza unei infecţii pulmonare netratate corespunzător.
Iaşi: Starea copilului transferat la Spitalul Sf. Maria din Iaşi, gravă, dar stabilă Starea copilului transferat vineri noaptea de la un spital din Bacău la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi, este gravă, dar stabilă.