Cele mai citite
 


TSD demarează o campanie împotriva etnobotanicelor
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tineretul Social Democrat (TSD) va demara miercuri o campanie împotriva comercializării şi consumului produselor etnobotanice.
Potrivit tinerilor social-democraţi, această campanie, care se va desfăşura la nivelul fiecărui judeţ de către organizaţiile TSD, a luat naştere pe fondul unei probleme reale a societăţii româneşti şi care afectează sănătatea şi destinul a mii de tineri.

Ultima etapă a campaniei va consta în depunerea în Parlament de către deputaţii PSD Nicolae Bănicioiu şi Mugurel Surupăceanu a propunerii legislative privind reglementarea regimului de punere în vânzare a produselor cunoscute sub denumirea de plante etnobotanice, se precizează într-un comunicat de presă al PSD transmis, marţi, AGERPRES.

'Prin intermediul acestei acţiuni organizaţia de tineret a PSD se va implica activ, abordând acest fenomen pe două paliere - primul palier reprezintă conştientizarea efectelor consumului acestor substante, iar al doilea se referă la modificarea legislativă absolut necesară pentru oprirea acestui haos. (...) România este împânzită de magazinele care comercializează produse extrem de periculoase denumite generic plante etnobotanice. (...) În România foarte mulţi tineri consumă aceste plante etnobotanice, iar numărul celor care au ajuns la spital în stare gravă este în continuă creştere', se precizează în comunicatul de presă.

Tinerii social-democraţi consideră că, deşi media prezintă cu stăruinţă acest subiect, deşi au existat iniţiative legislative şi dezbateri publice pentru interzicerea acestor produse, deşi s-au semnat petiţii şi s-a încercat închiderea acestor magazine, fenomenul nu doar că nu a fost stopat, ci, dimpotrivă, a luat amploare.

Campania împotriva etnobotanicelor a TSD va debuta miercuri, prin organizarea unor conferinţe de presă în judeţele în care există magazine de vise, având ca temă interzicerea amplasării magazinelor care comercializează produse etnobotanice la o distanţă mai mică de 2 kilometri de unităţile şcolare, de staţiile mijloacelor de transport în comun şi de spitale, urmând a fi depuse hotărâri de consiliu local.

De asemenea, vineri, 10 decembrie, va avea loc la nivelul fiecărui judeţ, în oraşele mari, acţiunea stradală 'Lanţul Uman', unde membrii TSD îşi vor da mâinile pentru a manifesta împotriva consumului de etnobotanice, iar luni, 13 decembrie, va fi organizată o dezbatere publică referitoare la necesitatea adoptării unui act normativ în vederea înfiinţării Autorităţii Naţionale pentru Produse Aromatice şi de Sinteză, instituţie ce-şi propune să controleze şi să stopeze consumul de plate etnobotanice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Tinerii social-democraţi vor propune interzicerea etnobotanicelor Deputaţii care fac parte din Tineretul Social Democrat (TSD) vor iniţia un proiect de lege prin care comercializarea plantelor etnobotanice să fie interzisă, a declarat joi la Deva deputatul Laurenţiu Nistor, preşedinte al filialei judeţene PSD Hunedoara.
Sibiu: Deputatul PDL Raluca Turcan a declanşat o campanie împotriva etnobotanicelor Deputatul Raluca Turcan, vicepreşedinte PDL, a declanşat marţi în municipiul Sibiu o campanie de informare cu privire la consumul de plante etnobotanice, cu ajutorul femeilor şi tinerilor din partid, care au împărţit fluturaşi în apropierea liceelor, cafenelelor şi cluburilor din oraş, conform unui comunicat...
Iaşi: Tânăr în stare gravă după ce a fumat 'vise' la preţ redus Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost dus în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi, în noaptea de joi spre vineri, după ce timp de şase luni a fumat produse etnobotanice.
Magazinele de etnobotanice, pichetate de membri ai TSD în Vrancea şi Hunedoara Membrii TSD Vrancea au pichetat, vineri, trei magazine de etnobotanice din Focşani.
Opoziţia solicită în moţiunea "PDL - partidul drogurilor uşoare" votul împotriva incapacităţii manageriale a Guvernului Boc Deputaţii Partidului Naţional Liberal (PNL, în Opoziţie) şi cei ai Partidului Social Democrat (PSD, în Opoziţie) solicită în moţiunea simplă "Partidul Democrat Liberal (PDL) - partidul drogurilor uşoare" votul împotriva incapacităţii manageriale a Guvernului Boc de a gestiona problema etnobotanicelor...
Iaşi: Un tânăr a ajuns în stare gravă din cauza etnobotanicelor ''Magazinele de vise'', aşa cum sunt numite magazinele prin intermediul cărora se vând plante etnobotanice, continuă să facă victime.