Cele mai citite
 


Braşov: Numărul persoanelor infestate cu HIV/SIDA este în creştere în judeţ
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ziua Mondială de luptă împotriva SIDA este celebrată în acest an în România în perioada 6-11 decembrie sub sloganul 'Nimeni nu iubeşte pentru tine. Nimeni nu gândeşte pentru tine'.
La Braşov, Ziua Mondială de luptă împotriva SIDA este marcată printr-o serie de întâlniri şi discuţii organizate de Direcţia de Sănătate Publică şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională în şcolile din municipiu şi judeţ şi cu studenţii Universităţii 'Transilvania'.

'Au fost transmise pliante la un număr de 80 de cabinete psihologice din şcolile judeţului, dar şi materiale în format electronic pe baza cărora se vor face discuţii şi vor fi împărţite elevilor şi studenţilor. La rândul său, Asociaţia Studenţilor Medicinişti din cadrul Facultăţii de Medicină din Universitatea 'Transilvania' va avea întâlniri pe această temă cu studenţii', a declarat, pentru AGERPRES, dr. Georgeta Negoiţă din cadrul Compartimentului de Promovarea Sănătăţii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov.

Datele statistice HIV/ SIDA la nivelul judeţului Braşov arată că numărul cazurilor noi de persoane infestate cu HIV a crescut cu 3 faţă de 2009, în acest an numărul ajungând la 19 adulţi. Numărul total de cazuri în evidenţa Compartimentului de Supraveghere şi Controlul Bolilor Infecţioase din cadrul DSP Braşov este de 143 din care HIV 119 cazuri, trei la copii şi 116 la adulţi; SIDA - 24 de cazuri, toate în rândul adulţilor; decedaţi în anul 2009-2010, 8 cazuri; în tratament 121 de cazuri şi pierduţi din evidenţă 14 cazuri.

În România, în perioada 1985-2010, conform datelor oferite de Compartimentul pentru monitorizarea şi evaluarea infecţiei HIV/SIDA, Institutul de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş', s-au semnalat un număr total de 16.522 persoane cazuri HIV/ SIDA, din care 5.664 decese SIDA.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
Braşov: Campanie de luptă împotriva HIV/SIDA Direcţia de Sănătate Publică Braşov împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean desfăşoară în luna decembrie, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva HIV/SIDA, o campanie de informare, educare, comunicare destinată elevilor, tinerilor şi populaţiei în general având ca slogan "Pornind de la zero: zero...
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Braşov: Campania "Sănătatea este 'noua euforie' din viaţa ta, nu drogurile", organizată de DSP Ziua mondială de luptă împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri a fost marcată miercuri, la Braşov, printr-o masă rotundă organizată de Direcţia de Sănătate Publică, în parteneriat cu Asociaţia naţională de luptă împotriva drogurilor (ANLID), Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog...
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA Ziua mondială de luptă împotriva SIDA (World AIDS Day) se marchează anual la 1 decembrie.
Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA ("World AIDS Day") se marchează anual, la 1 decembrie, fiind inaugurată în 1988, în cadrul Conferinţei mondiale privind SIDA de la Londra.