Cele mai citite
 


Codrin Ştefănescu cere premierului să elaboreze OUG privind interzicerea comerţului cu etnobotanice
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele PRM Codrin Ştefănescu susţine toţi primarii, indiferent de culoarea politică, care doresc desfiinţarea 'magazinelor de vise' şi a solicitat din nou premierului Emil Boc să emită o ordonanţă de urgenţă privind interzicerea în totalitate a comerţului cu produse etnobotanice, în caz contrar ameninţând cu pichete simultane, începând de săptămâna viitoare, în toată ţara.
El a reamintit că, în urmă cu aproape trei săptămâni, a lansat, pe o cunoscută reţea de socializare, campania 'Închideţi magazinele de vise! Salvaţi generaţia tânără!'.

'Printre cei aproximativ 40.000 de aderenţi de toate vârstele, foarte mulţi jurnalişti de la Adevărul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Libertatea, posturi de televiziune ca Antena 2 şi 3, Realitatea TV, Naţional TV, etc., care au înţeles gravitatea acestui flagel, sprijină şi promovează, la rândul lor, această campanie. Şi, întrucât dimensiunea consumului de droguri uşoare a ajuns la aproximativ 700.000 la nivel naţional, personal voi susţine toţi primarii din ţară şi din Bucureşti, indiferent de coloratura politică, care au luat decizia de a desfiinţa acest tip de comerţ cu produse care, pur si simplu, ucid oamenii', a spus Ştefănescu într-un comunicat remism marţi AGERPRES.

El s-a declarat şocat, în context, de declaraţiile 'şi indolenţa' prefecţilor de Iaşi sau Vâlcea în ceea ce priveşte comercializarea drogurilor uşoare, 'precum şi de atitudinea prefectului Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei care i-a cerut primarului Andrei Chiliman să returneze produsele confiscate din magazinele morţii'.

De asemenea, vicepreşedintele PRM consideră 'incalificabilă' politica Guvernului care, pe de o parte 'promovează scăderea natalităţii, prin măsurile aberante de micşorare a perioadei concediului maternal, iar, pe de altă parte, admite ca tinerii şi copiii să fie ucişi de droguri legale'.

'De aceea, îi cer, pentru ultima oară, domnului Boc să emită ordonanţa de urgenţă privind interzicerea în totalitate a comerţului cu produse etnobotanice, aşa cum a promis încă din februarie anul acesta. Altfel, domnilor de la PDL, membrii ai Executivului, prefecţi, autorităţi portocalii, va trebui să vă asumaţi răspunderea morţilor şi a sutelor de mii de consumatori de droguri uşoare din România!', a spus vicepreşedintele PRM.

Codrin Ştefănescu a mai menţionat că ţinând cont de susţinerea extraordinară de care se bucură cauza 'Închideţi magazinele de vise! Salvaţi generaţia tânără!', împreună cu membrii Asociaţiei de luptă împotriva comercializării drogurilor legale, PRM va organiza simultan, în toată ţara, săptămâna viitoare, mitinguri şi pichetări ale prefecturilor coordonate de prefecţii PDL, precum şi în faţa aşa-ziselor 'magazine de vise', care aparţin, prin interpuşi, unor oameni politici, şefi ai administraţiilor locale, înalţi funcţionari, etc.'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premierul Boc: O Ordonanţă de Urgenţă în cazul etnobotanicelor nu mai făcea faţă provocărilor din teren Premierul Emil Boc a explicat luni, după întâlnirea cu deputaţii democrat-liberali, că proiectul de lege privind desfiinţarea magazinelor de vise a fost înaintat Parlamentului în procedură de urgenţă deoarece Ordonanţa de Urgenţă în cazul substanţelor psihotrope nu face faţă provocărilor din teren.
Instanţa Judecătoriei Sectorului 5 a decis citarea preşedintelui Băsescu în procesul acestuia cu Mugurel Surupăceanu Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au dispus, miercuri, la cererea deputatului PSD Mugurel Surupăceanu, citarea preşedintelui Traian Băsescu în procesul în care acesta cere obligarea deputatului PSD plata unor daune morale simbolice în valoare de un leu pentru declaraţiile legate de magazinele care...
Deputaţii dezbat luni moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" Deputaţii vor dezbate, luni, în plen moţiunea simplă înaintată de PSD şi PNL pe tema etnobotanicelor urmând ca marţi să fie acordat votul final.
Traian Băsescu: Spaţiul public a ajuns extrem de poluat de declaraţii de multe ori lipsite de responsabilitate Spaţiul public a ajuns extrem de poluat de declaraţii lipsite de responsabilitate, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, miercuri, la Judecătoria Sectorului 5, cu ocazia audierii sale în procesul în care cere obligarea deputatului PSD Mugurel Surupăceanu la plata unor daune morale simbolice în valoare...
Opoziţia solicită în moţiunea "PDL - partidul drogurilor uşoare" votul împotriva incapacităţii manageriale a Guvernului Boc Deputaţii Partidului Naţional Liberal (PNL, în Opoziţie) şi cei ai Partidului Social Democrat (PSD, în Opoziţie) solicită în moţiunea simplă "Partidul Democrat Liberal (PDL) - partidul drogurilor uşoare" votul împotriva incapacităţii manageriale a Guvernului Boc de a gestiona problema etnobotanicelor...
Prefectul Capitalei respinge acuzaţiile edilului Chiliman pe tema etnobotanicelor Poziţia exprimată de primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, şi acuzaţiile aduse de acesta privind părtinirea comercianţilor de produse etnobotanice de autorităţile statului sunt total nefondate, Prefectura Capitalei iniţiind încă din octombrie a.c. o amplă acţiune de control a acestor magazine, a afirmat...