Cele mai citite
 


Prahova: Dezbatere pentru realizarea unui plan judeţean de asistenţă medicală
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a organizat, marţi, cea de-a doua dezbatere din seria de trei astfel de întâlniri programate în vederea realizării unui Plan Judeţean de Asistenţă Medicală pentru următorii zece ani.
În cadrul dezbaterii care a avut loc în sala Europa a Palatului Administrativ din Ploieşti au fost prezentate investiţiile realizate, pe parcursul anului 2010, în cele trei unităţi medicale al căror management a fost preluat de CJ, dar şi o serie de direcţii privind investiţiile care urmează a fi realizate în 2011.

Consilierul preşedintelui CJ, Mircea Cosma, pe probleme de management al spitalelor, Mirela Neagu, a declarat că, în cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), obiectivul principal va fi acela al construirii unui pavilion administrativ.

Necesitatea acestuia este dată de faptul că SJU îşi desfăşoară activitatea în şase locaţii, ceea ce face ca partea administrativă să fie îngreunată din punctul de vedere al costurilor şi al timpului.

De asemenea, administraţia judeţeană va reabilita o parte dintre clădirile spitalului, principala vizată de acest demers fiind Secţia de Oftalmologie.

Directorul Spitalului de Pediatrie, Oresta Vasile, a arătat că, în cazul acestei unităţi, se au în vedere continuarea extinderii sălii de aşteptare, întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru un sistem de ventilaţie a spitalului, reabilitarea termică a clădirii, achiziţionarea unui ascensor nou, dar şi reparaţii capitale ale sistemului de oxigen şi fluide medicale, ale iluminatului şi sistemului de distribuţie a agentului termic.

În cadrul dezbaterii, au fost aduse în discuţie şi o serie de probleme cu care se confruntă sistemul medical la nivelul judeţului Prahova.

Astfel, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ), Daniel Nicolae, a subliniat carenţa de medici cu care se confruntă acest serviciu, SAJ funcţionând doar cu 15 medici, necesarul fiind de 30 de astfel de cadre.

De asemenea, managerul SJU, Adrian Strâmbeanu, s-a plâns de lipsa de medici specialişti, dar şi de adresabilitatea mare către Unitatea de Primiri Urgenţe, (UPU), acesta explicând că, în medie, numărul de consultaţii oferite aici este de 300 pe zi.

În acelaşi timp, pe partea de pediatrie, o problemă majoră este aceea că judeţul nu are un neurochirurg pediatru.

Consiliul Judeţean Prahova a alocat, în 2010, suma de 3,5 milioane lei pentru reparaţii capitale ale SJU, 1,2 milioane pentru investiţii la Spitalul de Obsterică şi Ginecologie şi 826.000 lei pentru Spitalul de Pediatrie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Dezbatere privind starea spitalelor din judeţ Ploieşti, 2 nov /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a organizat, marţi, o dezbatere publică privind starea spitalelor din judeţ, scopul acestui demers fiind acela de a găsi soluţiile pentru aducerea sistemului medical prahovean la standarde europene.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Prahova: Asistentă medicală, decedată la locul de muncă; ea se afla acolo în afara programului Ploieşti, 21 oct/ Agerpres/- O femeie de 63 de ani care lucra ca asistentă medicală în cadrul Policlinicii Cina din municipiul Ploieşti a decedat, vineri, după ce i s-a făcut rău la locul de muncă, ea aflându-se acolo în afara programului.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Sibiu: Unitatea de Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean, extinsă şi renovată Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a fost extinsă şi renovată, aici fiind primiţi anual peste 60.000 de pacienţi din judeţele Sibiu, Alba şi Braşov, a anunţat marţi, conducerea unităţii spitaliceşti.