Cele mai citite
 


Prahova: Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă, renovată pentru prima dată după 50 de ani
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima renovare din ultimii 50 de ani a clădirii Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Prahova a fost încheiată, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Mircea Cosma, şi managerul SJU, Adrian Strâmbeanu, inaugurând, marţi, secţia modernizată.
Lucrările care au constat în consolidarea clădirii veche din anul 1925, în reparaţii, igienizări, refacerea instalaţiilor sanitare, termice, electrice, a sistemului de canalizare, dar şi refacerea branşamentelor de apă şi gaze au durat 17 luni, iar costurile suportate din bugetul administraţiei judeţene s-au ridicat la 2,2 milioane lei.

Potrivit managerului SJU, această unitate spitalicească are 98 de paturi, aici desfăşurându-şi activitatea şapte medici, un psiholog şi 28 de asistenţi.

Aproximativ 6.000 de bolnavi sunt internaţi, anual, aici, iar numărul de urgenţe depăşeşte 4.800 pe an.

În ceea ce priveşte patologia, Strâmbeanu a precizat că predominante (80%) sunt schizofreniile şi tulburările bipolare, aici fiind trataţi şi consumatorii cronici de alcool, dar şi cei cu depresii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Prahova: Bugetul SJU Ploieşti, cu aproximativ două milioane de lei mai mare decât în 2013 Ploieşti, 16 ian /Agerpres/- Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, implicat într-un scandal la sfârşitul anului trecut, va fi în 2014 cu aproximativ două milioane de lei mai mare decât cel din anul precedent.
Vaslui: Creştere a numărului de pacienţi cu probleme din cauza consumului excesiv de alcool Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui este arhiplină, mai bine de jumătate dintre pacienţii internaţi la această dată având probleme din cauza consumului exagerat de alcool.
Alba: Noi secţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă vor intra în reabilitare Consiliul Judeţean Alba va continua şi în acest an programul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, după ce în 2012 valoarea totală a investiţiilor s-a ridicat la circa 10,5 milioane de lei, fiind modernizate şi dotate cu aparatură medicală performantă mai multe secţii.
Prahova: Dotări performante pentru secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti Zece paturi speciale au fost achiziţionate din fonduri ale Consiliului Judeţean (CJ) Prahova pentru secţia Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti (SJUP), acestea fiind necesare în cazul bolnavilor cu politraumă şi al celor aflaţi în stare critică.
Prahova: Medic de la SJU Ploieşti, agresat de un pacient şi aparţinători Un medic din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a făcut plângere la Poliţie, după ce acesta a fost agresat de un pacient şi de aparţinătorii săi, suferind fracturi.