Cele mai citite
 


MS a ridicat cele două defibrilatoare de la Centrul Medical Unirea
marţi, 30 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Bucureşti, 30 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a ridicat cele două defibrilatoare de la Centrul Medical Unirea (CMU) pentru a verifica dacă aparatele erau bune din punct de vedere tehnic, după ce cu o zi înainte un copil de trei ani a murit în urma unei anestezii.

Dr. Alexandru Popescu, directorul de comunicare al CMU, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ancheta internă a relevat că defibrilatoarele au funcţionat. El a explicat că în urmă cu o lună, părinţii copilului care a murit au sunat pentru o programare la centrul de imagistică din cadrul clinicii, solicitând un examen RMN.

El a menţionat că aceştia au fost puşi în contact cu doctorul anestezist, cu care au discutat, iar programarea s-a făcut pentru 29 iunie, ora 10,00. În prezenţa medicului anestezist imagist şi a operatorului de imagistică, copilului i s-a făcut o anestezie şi i s-au administrat substanţele de contrast - midazolam, propofol, magnevist. Dr. Popescu a explicat că pe toată durata examinării, respiraţia a fost constantă, aşa cum reiese din fişa de investigaţie. De asemenea, funcţiile vitale - respiraţia şi bătăile inimii - au fost prezente, arătând circulaţia substanţei de contrast în organism. Nu au fost incidente pe timpul examinării, conform fişei de investigaţie.

După ce pacientul a fost scos de la aparat, a fost transportat cu masca de oxigen în camera de trezire, având funcţiile vitale prezente. În plus - a spus Alexandru Popescu - medicul anestezist era cu experienţă, fiind monitorizat permanent. la scurt timp s-a constatat alterarea funcţiei respiratorii, moment în care au început manevrele de resuscitare, care au durat timp de două ore, după care s-a declarat decesul.

Dr. Alexandru Popescu a mai spus că în urmă cu o lună, copilul fusese supus unei alte intervenţii chirurgicale pentru care a fost anesteziat. Înainte de examen, părinţii au completat un chestionar privind consimţământul pacientului. În ceea ce priveşte substanţa de contrast magnevist, aceasta a fost bine folosită, a mai spus dr. Popescu. Potrivit acestuia, medicii s-au consultat şi cu cei de la clinica din Viena.

Tatăl copilului, Ciprian Constantineanu, a declarat că la IML a fost constituită o comisie medicală din care fac parte şi specialişti de la alte spitale - ''Grigore Alexandrescu'' şi Colentina. Specialiştii IML au spus că probele vor fi analizate la mai multe laboratoare, pentru a nu exista suspiciuni.

Un copil în vârstă de trei ani, care a fost adus la Centrul Medical de Diagnostic Unirea din strada Ion Ionescu de la Brad, a murit, luni, după ce a fost anesteziat pentru un RMN.

Potrivit managerului Centrului, Alexandru Popescu, copilul suferea de o malformaţie foarte gravă la cap şi pentru a i se face această investigaţie de rezonanţă magnetică trebuia anesteziat. El a fost adus de părinţi în jurul orei 10,00 şi după aproximativ o oră, când a ieşit din investigaţie, şi-a pierdut respiraţia şi a fost resuscitat. Dr. Alexandru Popescu a spus că defibrilatorul aflat în camera de resuscitare nu a răspuns la comenzi şi a adus altul de la maternitatea din apropiere în două-trei minute, după care copilul a fost resuscitat timp de două ore.

Managerul centrului medical a mai menţionat că după manevrele medicale necesare investigaţiei RMN, copilul a fost monitorizat non-stop de un medic specializat în anestezie de terapie intensivă.

''Copilul nu a avut probleme în timpul investigaţiei, dar, după finalizarea acesteia, a intrat în stop cardio-respirator, moment în care s-au iniţiat pas cu pas toate manevrele de resuscitare cardio-respiratorie, respectiv intubaţie, orotraheală, masaj cardiac extern, administrare de susbstanţe specifice, defibrilare, prevăzute în procotolul de lucru'', a declarat menagerul centrului medical.

Personalul de anestezie şi pediatrie din spital, precum şi cel de la SMURD şi BGS au participat la toate măsurile de reanimare, dar cu toate acestea copilul a decedat.

Colegiul Medicilor Bucureşti (CMB) s-a autosesizat, iar Comisia de disciplină urmează să facă o anchetă în acest caz, a declarat pentru AGERPRES preşedintele CMB, prof. dr. Ioan Lascăr. El a precizat că nu se poate pronunţa atât timp cât este o anchetă în desfăşurare. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IML: Deocamdată nu se cunoaşte cauza decesului copilului de trei ani Bucureşti, 30 iun /Agerpres/ - Directorul Institutului de Medicină Legală "Mina Minovici", prof. dr. Dan Dermengiu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că nu se cunoaşte deocamdată cauza decesului copilului de trei ani, care a murit la Centrul Medical Unirea (CMU).
Anchetă a Brigăzii Omoruri în cazul decesului copilului de trei ani Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Brigada Omoruri din Poliţia Capitalei a deschis o anchetă în cazul copilului de trei ani care a murit luni, la Centrul Medical de Diagnostic Unirea, după ce a fost anesteziat pentru un RMN.
Ministerul Sănătăţii cere expertiză externă pentru elaborarea unei metodologii de calcul a preţurilor la medicamente Ministerul Sănătăţii a cerut expertiză din partea Comisiei Europene pentru a elabora o nouă metodologie de calcul a preţurilor la medicamente, a declarat miercuri, într-o dezbatere, Mihaela Udrea, şefa Direcţiei Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.
Un copil de trei ani a murit după o anestezie pentru RMN Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Un copil în vârstă de trei ani, care a fost adus la Centrul Medical de Diagnostic Unirea din strada Ion Ionescu de la Brad, a murit, luni, după ce a fost anesteziat pentru un RMN
Bihor: Finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru primul aparat RMN din sistemul public de sănătate al judeţului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea va achiziţiona, cu finanţare de peste patru milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii, primul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) care va funcţiona în sistemul public de sănătate bihorean, a anunţat miercuri Primăria Oradea.
Medicii de la 'Grigore Alexandrescu' nu sunt vinovaţi de moartea copilului de 6 luni Bucureşti, 29 iul /Agerpres/ - Comisia la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală a decis, miercuri, în consiliu etic, că medicii de la unitatea sanitară nu sunt vinovaţi de moartea copilului de şase luni, adus în stare de comă.