Cele mai citite
 


Deputaţii din Comisiile reunite de muncă şi sănătate au aprobat mărirea concediului de sarcină
miercuri, 8 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În şedinţa comună, membrii Comisiei pentru muncă şi protecţie socială şi cei ai Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor au aprobat o iniţiativă legislativă care prevede mărirea concediului pentru sarcină şi lăuzie de la 126 de zile la 168 de zile, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Comisiei pentru muncă, deputatul Victor Paul Dobre.
'În comisiile reunite s-a luat în discuţie o iniţiativă pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate. Este vorba despre o iniţiativă care aparţine unui grup de senatori ai Partidului Democrat între care şi doamna ministru Boagiu şi domnul ministru Igaş prin care concediul pentru sarcină şi lăuzie este majorat de la 126 zile calendaristice la 168 zile calendaristice', a spus preşedintele Comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor. În continuare acesta a arătat că pentru sarcină, până acum erau prevăzute 63 de zile înaintea acestui moment şi tot atâtea pentru lăuzie. În urma votului favorabil din comisiile reunite mămicile vor primi 63 de zile concediu înaintea naşterii şi înc& #259; 105 zile pentru lăuzie, în total 168 de zile.

Comisiile reunite au respins, în cadrul aceleiaşi şedinţe comune, un proiect de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 36/2010, care avea în vedere controlul celor care sunt în concediu medical. 'A fost un raport comun de respingere, în plenul Camerei apoi raportul a fost retrimis la cele două comisii. Comisia de muncă a dat un raport favorabil pentru că, în prezenţa domnului ministru al Sănătăţii, Cseke Atilla, am eliminat din textul legii implicarea poliţiei în realizarea controlului', a explicat Victor Paul Dobre.

În Comisia de sănătate, unde majoritatea membrilor sunt medici cu renume proiectul de lege a fost respins. 'Membrii comisiei au considerat că sistemul de control pe care-l impune este excesiv', a precizat Victor Paul Dobre. Aşadar în şedinţa de marţi Comisiile reunite au decis întocmirea unui raport de respingere.

În continuare ambele proiecte de lege vor intra în dezbaterea plenului dar data dezbaterii lor nu poate fi precizată având în vedere priorităţile legislative ale momentului cum ar fi Legea bugetului pentru 2011.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Camera Deputaţilor: Şedinţă comună miercuri a comisiilor de muncă şi sănătate Comisiile de muncă şi protecţie socială ale Camerei Deputaţilor se reunesc, miercuri, în şedinţă comună, de la ora 11,30, la care au fost invitaţi să participe miniştrii Muncii, Claudia Boghicevici, Sănătăţii, Ladislau Ritli, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, şi preşedintele...
Victor Paul Dobre: În lipsa implicării Guvernului, deputaţii au oferit o soluţie eficientă, rapidă şi legală Comisiile de muncă şi sănătate din Camera Deputaţilor s-au reunit, miercuri, în şedinţă comună pentru a elabora o propunere legislativă care să rezolve eficient şi rapid situaţia creată de neaplicarea imediată de către Guvern a deciziilor Curţii Constituţionale cu privire la modul de calcul al contribuţiei...
Cameră: Raport de respingere pentru ordonanţa privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări de sănătate Comisiile de muncă şi de sănătate ale Camerei Deputaţilor au adoptat luni raport de respingere în cazul ordonanţei de urgenţă privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.
Proiectul Legii bugetului de asigurări sociale de stat, avizat favorabil de Comisiile reunite de muncă şi sănătate Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - Comisiile reunite de muncă şi sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil, miercuri, proiectul Legii bugetului de asigurări sociale de stat pentru 2011, cu 18 voturi pentru şi şase împotrivă.
FSSR cere adoptarea, în regim de urgenţă, a legii care pedepseşte agresiunile împotriva salariaţilor din sănătate Federaţia Solidaritatea Sanitară din România (FSSR) a transmis luni un comunicat prin care le solicită membrilor Camerei Deputaţilor să adopte, în regim de urgenţă, un proiect de lege ce prevede sancţionarea agresiunilor săvârşite împotriva salariaţilor din sănătate.
Proiect Legea Sănătăţii: Casele de asigurări de sănătate devin societăţi mutuale de asigurări de sănătate Casele de asigurări de sănătate vor fi transformate în societăţi mutuale de asigurări de sănătate, potrivit noului proiect de lege a sănătăţii, postat marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii.