Cele mai citite
 


Autorităţile sanitare din estul Chinei nu au cunoştinţă de alte cazuri de contaminare cu gripa aviară
duminică, 21 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare din estul Chinei au asigurat vineri că nu au cunoştinţă de alte cazuri umane de infectare cu virusul gripei aviare după ce recent o femeie a fost spitalizată la Hong Kong, fiind testată pozitiv la gripa aviară, informează AFP.
'Pentru moment nu avem cunoştinţă de nici un alt caz', relevă un comunicat difuzat de biroul de sănătate din Shanghai, precizând că au fost trimişi specialişti pentru a găsi persoanele care au intrat în contact cu femeia de 59 ani. Aceasta s-a aflat în China continentală între 23 octombrie şi 1 noiembrie, la Nanjing, Shanghai şi Hangzhou (est). Ea nu a vizitat zone agricole şi nici nu a fost în contact cu păsări, dar a mers la piaţă.

Autorităţile sanitare din Hong Kong au confirmat joi că femeia era purtătoare a virusului gripei aviare. Acesta caz, primul după şapte ani în Hong Kong, nu modifică 'evaluarea riscului' legat de boală la nivel mondial, a apreciat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS minimalizează riscurile după descoperirea a trei cazuri de gripă aviară H7N9 în China Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a minimalizat marţi riscurile privind un val de gripă aviară după apariţia a trei cazuri în China, dar a subliniat importanţa de a afla cum de a fost posibil ca virusul în cauză să contamineze oameni, relatează AFP.
Hong Kong în alertă înainte de vacanţa de Anul Nou chinezesc după un deces de gripă aviară în China O femeie din oraşul Shenzhen (sudul Chinei) a murit după ce a fost infectată cu virusul gripei aviare H5N6, extrem de contagios, la câteva zile după ce a fost internată în spital, a indicat miercuri Departamentul pentru sănătate din Hong Kong, citat de Reuters.
OMS confirmă şapte cazuri de gripă aviară în China Geneva, 9 ian /Agerpres/- Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat joi existenţa a şapte noi cazuri de gripă aviară la om, provocate de noua tulpină H7N9, toate înregistrate în China în ultima săptămână, cu o zi în urmă guvernul chinez anunţând şi primul deces din acest an cauzat de respectivul...
China: Trei cazuri de gripă aviară H7N9 detectate la oameni în Beijing şi Tianjin Autorităţile medicale chineze au confirmat miercuri trei cazuri de gripă aviară H7N9 la oameni, unul la Beijing şi alte două în localitatea vecină Tianjin, relatează EFE.
Pui contaminaţi cu virusul gripei aviare în nord-vestul Chinei Autorităţile regiunii autonome Xinjiang, din nord-vestul Chinei, au sacrificat peste 1.500 de pui în urma unei epidemii de gripă aviară, a anunţat Ministerul chinez al Agriculturii, informează AFP.
China: Un nou deces provocat de gripa aviară, numărul persoanelor infectate creşte la 95 China a anunţat sâmbătă un nou deces şi patru noi infectări dintr-o nouă tulpină de gripă aviară, ceea ce face ca numărul morţilor să se ridice la 18, transmite agenţia Xinhua, citată de Reuters.