Cele mai citite
 


Olt: Magazinele de vise, interzise la Slatina
duminică, 21 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii locali din Slatina au decis vineri, într-o şedinţă extraordinară, să interzică comercializarea produselor etnobotanice în oraş.
În hotărârea de consiliu local adoptată vineri se precizează că în Slatina este interzisă 'comercializarea, depozitarea, fabricarea, distribuţia, deţinerea, oferirea, transmiterea, achiziţionarea, producerea, intermedierea şi utilizarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope, de orice fel, cu excepţia unităţilor medico-farmaceutice din subordinea Ministerului Sănătăţii'.
Consilierii slătineni au mai hotărât sancţionarea drastică în caz de nerespectare a interdicţiilor menţionate anterior. Astfel, nerespectarea celor prevăzute în hotărârea de consiliu constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 3.000 şi 5.000 de lei, cu excepţia faptelor care constituie infracţiuni, situaţie în care vor fi sesizate organele de urmărire penală.
Interzicerea comercializării produselor halucinogene în Slatina este determinată de creşterea numărului de consumatori şi pericolul pe care consumul acestor plante şi substanţe îl are asupra sănătăţii publice.
În Slatina funcţionează două magazine de vise, după ce un al treilea a fost închis săptămâna aceasta pentru că era prea aproape de o şcoală. În judeţul Olt mai sunt două magazine de vise, câte unul în oraşele Caracal şi Corabia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Trei adolescente au ajuns la spital în urma consumului de etnobotanice Trei adolescente din Slatina au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat substanţe etnobotanice. Fetele, eleve în clasa a IX-a la un liceu din Slatina, au fost găsite de un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt pe o bancă din preajma sediului instituţiei.
Olt: Medicii de la spitalele din Slatina şi Caracal au refuzat să încheie contracte pentru gărzi suplimentare Medicii care asigură liniile de gardă la spitalele din municipiile Slatina şi Caracal au refuzat să semneze contracte de muncă pentru gărzile suplimentare, o notificare despre această situaţie fiind transmisă miercuri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt la Ministerul Sănătăţii, potrivit şefei direcţiei...
Olt: Elevele care au consumat etnobotanice au fost sancţionate cu nota 4 la purtare Cele trei eleve de clasa a IX-a de la Liceul cu Program Sportiv Slatina, care săptămâna trecută au consumat etnobotanice şi au ajuns la spital din această cauză, au fost sancţionate marţi de către unitatea şcolară cu nota 4 la purtare şi cu avertisment.
Proiectul de sancţionare cu amendă a producerii şi comercializării de etnobotanice, respins de Senat Senatorii au respins miercuri propunerea legislativă prin care ar fi fost desfiinţate punctele de comercializare a produselor halucinogene şi psihotrope iar producerea şi distribuirea acestora ar fi fost interzise şi sancţionate cu amendă.
Olt: Listă de aşteptare de două luni pentru internarea în Spitalul de Psihiatrie Slatina, 22 feb /Agerpres/ - Preşedintele Colegiului Medicilor Olt, Costache Marinache, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că la Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci, aflat între spitalele care vor fi comasate, la propunerea Ministerului Sănătăţii, există o listă de aşteptare de două luni pentru...
Olt: Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina a fost redeschis; şapte persoane au donat sânge Centrul de Transfuzii sanguine Slatina şi-a reluat miercuri activitatea în mod normal, după ce în zilele precedente a fost închis şi în instituţie au fost prezente echipe de control de la Direcţia de sănătate publică şi ministerul Sănătăţii.