Cele mai citite
 


IML: Deocamdată nu se cunoaşte cauza decesului copilului de trei ani
marţi, 30 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Bucureşti, 30 iun /Agerpres/ - Directorul Institutului de Medicină Legală "Mina Minovici", prof. dr. Dan Dermengiu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că nu se cunoaşte deocamdată cauza decesului copilului de trei ani, care a murit la Centrul Medical Unirea (CMU).

"Nu am găsit modificări la nivelul organelor interne, care să explice decesul", a spus prof. dr. Dermengiu.

Directorul IML a menţionat că trebuie determinată concentraţia substanţelor folosite în anestezie, pentru care sunt necesare date suplimentare. De asemenea, urmează a se efectua o serie investigaţii toxicologice.

Prof. dr. Dan Dermengiu a spus că, la examenul realizat de IML, au fost prezenţi mai mulţi specialişti, inclusiv din afara instituţiei, rezultatele urmând a fi cunoscute în patru-şase săptămâni.

Directorul IML a menţionat că băieţelul a suferit un accident la naştere în urma căruia creierul a fost afectat şi această afecţiune nu se vindecase.

Un copil în vârstă de trei ani, care a fost adus la Centrul Medical de Diagnostic Unirea din strada Ion Ionescu de la Brad, a murit, luni, după ce a fost anesteziat pentru un RMN.

Potrivit managerului Centrului, Alexandru Popescu, copilul suferea de o malformaţie foarte gravă la cap şi pentru a i se face această investigaţie de rezonanţă magnetică trebuia anesteziat. El a fost adus de părinţi în jurul orei 10,00 şi după aproximativ o oră, când a ieşit din investigaţie, şi-a pierdut respiraţia şi a fost resuscitat. Dr. Alexandru Popescu a spus că defibrilatorul aflat în camera de resuscitare nu a răspuns la comenzi şi a adus altul de la maternitatea din apropiere în două-trei minute, după care copilul a fost resuscitat timp de două ore.

Managerul centrului medical a mai menţionat că după manevrele medicale necesare investigaţiei RMN, copilul a fost monitorizat non-stop de un medic specializat în anestezie de terapie intensivă.

''Copilul nu a avut probleme în timpul investigaţiei, dar, după finalizarea acesteia, a intrat în stop cardio-respirator, moment în care s-au iniţiat pas cu pas toate manevrele de resuscitare cardio-respiratorie, respectiv intubaţie, orotraheală, masaj cardiac extern, administrare de susbstanţe specifice, defibrilare, prevăzute în procotolul de lucru'', a declarat menagerul centrului medical.

Personalul de anestezie şi pediatrie din spital, precum şi cel de la SMURD şi BGS au participat la toate măsurile de reanimare, dar cu toate acestea copilul a decedat.

"Am venit pentru investigaţii, intersându-ne dinainte ce trebuie pentru o astfel de investigaţie, dar, din păcate, copilul nostru nu s-a mai trezit", a spus Ciprian Constantineanu, tatăl copilului.

Acesta a spus că, în urmă cu trei săptămâni, a mai făcut un RMN, tot într-o clinică din România, dar fără probleme. El a adăugat că, atunci când a fost cu copilul la Viena, medicii l-au chemat pentru preanestezie după ce au luat la cunoştinţă, din dosarul copilului, de faptul că a fost născut prematur, cu probleme. Ei au constatat că prezintă risc şi urmau să-l programeze într-o altă zi.

Medicii austrieci au menţionat că o astfel de investigaţie durează şi după aceea copilul trebuie să rămână sub supraveghere 24 de ore.

"Aici, medicii au spus că într-o jumătate de oră după investigaţie poate pleca acasă'', a afirmat tatăl copilului. El a afirmat că îi va acţiona în justiţie pe medici, acuzându-i de incompetenţă şi de lipsă de dotare.

El a adăugat că diagnosticul care i-a fost pus copilului - tetrapareză spastică - este urmarea unei greşeli medicale făcute de medici de la Spitalul Polizu.

Ciprian Constantineanu a mai spus că medicii de la Centrul Unirea vin cu probe care nu au existat la momentul efectuării analizei - respectiv fiole, medicamente, defibrilator. El mai susţine că al doilea defibrilator nu a fost adus în două minute, ci într-o jumătate de oră şi că micuţul a fost dus într-o cameră în care nu erau nici fiole, nici materiale sanitare.

Colegiul Medicilor Bucureşti (CMB) s-a autosesizat, iar Comisia de disciplină urmează să facă o anchetă în acest caz, a declarat pentru AGERPRES preşedintele CMB, prof. dr. Ioan Lascăr. El a precizat că nu se poate pronunţa atât timp cât este o anchetă în desfăşurare.

Totodată, Brigada Omoruri din Poliţia Capitalei a deschis o anchetă în cazul copilului de trei ani care a murit, luni, la Centrul Medical de Diagnostic Unirea, după ce a fost anesteziat pentru un RMN.

"Familia copilului a reclamat o manevră medicală greşită. S-au ridicat probe din substanţa folosită în tratamentul copilului, se va da şi rezultatul complementar al analizelor de laborator, iar în cursul zilei de marţi se aşteaptă rezultatul necropsiei de la Institutul Medico-Legal", a declarat, luni, pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a ridicat cele două defibrilatoare de la Centrul Medical Unirea Bucureşti, 30 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a ridicat cele două defibrilatoare de la Centrul Medical Unirea (CMU) pentru a verifica dacă aparatele erau bune din punct de vedere tehnic, după ce cu o zi înainte un copil de trei ani a murit în urma unei anestezii.
Cluj: Directorul IML demis; procurorii au început o anchetă pentru infracţiunea de profanare de cadavre Directorul Institutului de Medicină Legală (IML) din Cluj-Napoca, Costel Siserman, a fost demis, marţi, din funcţie, prin ordin al ministrului Sănătăţii, în urma anchetei desfăşurate în privinţa cadavrelor profanate în luna martie.
Anchetă a Brigăzii Omoruri în cazul decesului copilului de trei ani Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Brigada Omoruri din Poliţia Capitalei a deschis o anchetă în cazul copilului de trei ani care a murit luni, la Centrul Medical de Diagnostic Unirea, după ce a fost anesteziat pentru un RMN.
IML Cluj: Capetele celor şase cadavre au fost folosite în scop didactic Conducerea Institutului de Medicină Legală (IML) din Cluj-Napoca, unde au fost descoperite şase cadavre fără capete, consideră că termenul "profanat", folosit de jurnalişti în relatarea acestui caz, este "eronat" pentru că în mod obişnuit, prin protocolul încheiat între IML şi Universitatea de Medicină...
Un copil de trei ani a murit după o anestezie pentru RMN Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Un copil în vârstă de trei ani, care a fost adus la Centrul Medical de Diagnostic Unirea din strada Ion Ionescu de la Brad, a murit, luni, după ce a fost anesteziat pentru un RMN
Covasna: O nouă sală de autopsie la Serviciul de Medicină Legală Sfântu Gheorghe, 23 sep /Agerpres/ - Serviciul de Medicină Legală Covasna va avea în curând o nouă sală de autopsie, care va corespunde standardelor europene.