Cele mai citite
 


Sanofi-Aventis, investiţie de 700.000 euro într-un nou centru de distribuţie de farmaceutice
duminică, 21 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grupurile Sanofi-Aventis şi FM Logistic au inaugurat vineri, în comuna Chiajna (jud. Ilfov), noul centru de distribuţie a medicamentelor comercializate de către grupul Sanofi-Aventis România, prin intermediul căruia se derulează întreaga activitate comercială a grupului Sanofi-Aventis în ţara noastră.
Valoarea investiţiei necesare adaptării depozitului FM Logistic conform reglementărilor şi standardelor farmaceutice este de peste 700.000 de euro.
Astfel, 5,5 milioane de cutii Sanofi-Aventis sunt vândute în medie pe lună, pe o suprafaţă de 2.500 metri pătraţi din cadrul platformei FM Logistic din Chiajna. Noua platformă de depozitare are o capacitate de depozitare de 3.500 de paleţi, echivalentul a 5,5 milioane de cutii cu medicamente vândute în medie pe lună.
Parteneriatul dintre Sanofi Aventis şi FM Logistic în România a fost încheiat pe o perioadă de 5 ani şi include servicii de management al platformei de depozitare, în conformitate cu cerinţele şi normele europene GSP (Good Storage Practices) şi GDP (Good Distribution Practices) corespunzătoare produselor farmaceutice, incluzând servicii logistice de recepţionare, depozitare, manipulare şi pregătire pentru expediţie, precum şi gestionare informatică a fluxurilor de produse.
Noua platformă este în prezent singurul depozit utilizat pentru distribuţia produselor grupului Sanofi-Aventis fabricate în România, precum şi a celor fabricate în UE şi Turcia. Prin intermediul actualului centru de distribuţie se derulează întreaga activitate comercială a grupului Sanofi-Aventis în România. Centrul este operaţional încă din luna aprilie a anului în curs şi, în 6 luni de funcţionare, peste 32 milioane de unităţi comerciale au ajuns prin intermediul său la partenerii Sanofi-Aventis şi la pacienţii români. Totodată, depozitul pe care Sanofi-Aventis îl deţine în bd. Theodor Pallady din Bucureşti va continua să îşi desfăşoare activitatea ca depozit de producător al Zentiva SA.
Normele şi standardele de funcţionare ale noului depozit sunt periodic auditate şi verificate printr-un program riguros de management al calităţii, asigurat atât de Sanofi-Aventis cât şi de FM Logistic, în timp ce autorizarea pentru funcţionare este eliberată de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.
'În urma preluării companiei Zentiva de către grupul Sanofi-Aventis, în martie 2009, a rezultat un portofoliu complex, cu peste 350 de produse disponibile pe piaţa farmaceutică autohtonă şi cu volume foarte mari. Una din 8 cutii cu medicamente distribuită la nivel naţional este produsă în cadrul grupului Sanofi-Aventis. Suntem lideri în volum, cu o prezenţă naţională puternică pe toate segmentele de distribuţie: farmacii, spitale şi programe naţionale. Decizia deschiderii unei noi platforme de depozitare a venit aşadar ca urmare a nevoii de unificare şi optimizare a procesului de distribuţie. (...) FM Logistic a reuşit să răspundă acestei nevoi, garantând un management de depozitare eficient şi sigur', a declarat Dan Ivan, country head Sanofi-Aventis România.
Întrebat în legătură cu planurile de viitor ale companiei Sanofi-Aventis în România, Dan Ivan a declarat că nu poate furniza multe informaţii în acest sens, apreciind că 'am fi norocoşi dacă piaţa farmaceutică rămâne stabilă' şi că speră ca grupul să crească mai bine decât piaţa farmaceutică. Anul viitor, grupul intenţionează să realizeze investiţii în valoare de 20 milioane de euro în România, în primul rând în Piteşti, dar şi în oraşele Timişoara, Cluj şi alte oraşe din vestul ţării. Compania doreşte să lanseze anul viitor alte 15 noi produse pe divizia de generice, a adăugat el. În principal, evoluţia unui grup farmaceutic depinde de preţurile de producţie, preţul materiilor prime, precum şi de pe rformanţa echipei de vânzări, motiv pentru care grupul Sanofi-Aventis nu poate furniza date exacte despre evoluţia sa pe termen mediu şi lung, a mai apreciat Dan Ivan.
Sanofi-Aventis, lider mondial în producţia de medicamente, descoperă, dezvoltă şi distribuie soluţii terapeutice pentru a îmbunătăţi viaţa tuturor oamenilor. Sanofi-Aventis este cotată la bursele de valori din Paris şi New York.
Zentiva este parte a grupului Sanofi-Aventis începând cu luna martie 2009. Portofoliul de produse al companiei acoperă o gamă largă de arii terapeutice, însă se concentrează asupra bolilor cardiovasculare, afecţiunilor inflamatorii, durerii, infecţiilor şi bolilor sistemului nervos central, precum şi asupra bolilor gastrointestinale şi urologice.
FM Logistic, furnizor logistic internaţional, prezent pe piaţa românească din 2003, oferă soluţii logistice eficiente şi de calitate pentru optimizarea operaţiunilor din cadrul lanţului logistic, de la depozitare şi distribuţie până la co-packing/ co-manufacturing şi vămuire/Supply Chain Management. FM Logistic are 12.000 de angajaţi, o cifră de afaceri de 639 milioane de euro şi peste 2 000 000 m? suprafaţă de stocare în toată lumea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Investiţie de peste 16 milioane de euro în noul centru logistic Farmexim Grupul Farmexim a inaugurat noul său centru logistic în Baloteşti, în urma unei investiţii de peste 16 milioane euro, informează un comunicat al companiei, remis luni AGERPRES.
Zentiva planifică investiţii de 1,41 milioane euro, în acest an Consiliul de Administraţie al companiei farmaceutice Zentiva a aprobat un plan de investiţii în valoare de 1,411 milioane de euro pentru acest an, se arată într-un comunicat al companiei remis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti.
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
Regina Maria a inaugurat a doua policlinică din Piteşti, cu o investiţie de 700.000 euro Reţeaua de sănătate Regina Maria a inaugurat cea de-a doua policlinică din Piteşti, numită Regina Maria Brătianu, investiţia necesară fiind 700.000 euro, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.
Zentiva vrea să exporte jumătate din producţie până în 2017 Cel mai mare producător de medicamente din România, Zentiva, fosta Sicomed sau Uzina de Medicamente Bucureşti, ar fi rămas la nivelul unei societăţi pe acţiuni care s-ar fi descurcat cu greu chiar şi pe piaţa locală, dacă nu ar fi fost preluat de compania Zentiva din Cehia şi apoi de gigantul francez...
Cluj: Investiţie privată de 300.000 de euro într-o nouă clinică multidisciplinară Grupul Medicover a inaugurat, joi, la Cluj-Napoca, în Liberty Technology Park, o clinică multidisciplinară, printr-o investiţie de 300.000 de euro.