Cele mai citite
 


Tulcea: Un fals medic a acordat aproape 200 de consultaţii
duminică, 21 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat din oraşul tulcean Măcin este urmărit penal, după ce a acordat circa 200 de consultaţii ca medic, angajat pe baza unor acte false la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea.
Conform unui comunicat de presă remis vineri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, pe data de 27 septembrie, în baza unor înscrisuri false, a convins conducerea Colegiului Medicilor din Tulcea să îi emită un certificat de membru.
'Inculpatul Ali Marius-Ghiulser a indus în eroare reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea cu ocazia încheierii Contractului individual de muncă din data de 01.10.2010 prin prezentarea ca adevărată a împrejurării că este 'medic specialist medicină de familie', prin folosirea de mijloace frauduloase, respectiv înscrisurile false: xerocopii de pe Diploma de Licenţă din data de 11.10.2005, emisă de Universitatea 'Ovidius' Constanţa - Facultatea de Medicină, Certificatul de medic specialist medicină de familie din data de 01.02.2010, emis de Ministerul Sănătăţii Publice, Certificatul de Membru din data de 27.09.2010, emis de Colegiul Medicilor Tulcea şi Adeverinţa din data de 26.11.2005, emisă de Ministerul Sănătăţii Publice', se arată în comunicatul de presă semnat de prim-procurorul adj unct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, Laura Subţirelu.
În baza Contractului individual de muncă încheiat cu SJU Tulcea, bărbatul a fost medic până la data de 2 noiembrie, când conducerea unităţii spitaliceşti s-a autosesizat, în această perioadă tânărul acordând asistenţă medicală unui număr de 191 de persoane în cadrul Unităţii Primire Urgenţe.
Mai mult, după ce conducerea SJU a făcut public faptul că Ali Marius-Ghiulser a fost dat afară cu suspiciunea falsificării datelor oferite la angajare, iar autorităţile sanitare au declanşat anchete, bărbatul a vrut să se angajeze ca asistent medical la Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă (PRMS).
'În urmă cu câteva zile, el s-a prezentat la noi şi a depus cerere pentru a se angaja pe unul din cele două posturi de asistent medical pe care le avem vacante', a declarat pentru AGERPRES directorul PRMS, Ion Feodorof.
Tulceanul a fost reţinut vineri şi prezentat Judecătoriei Tulcea cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, măsura propusă fiind însă respinsă de instanţă.
'Măsura propusă a fost respinsă ca nefondată. S-a luat decizia ca bărbatul să nu părăsească localitatea Tulcea', a menţionat preşedintele Judecătoriei Tulcea, Andrei Iordan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Fals medic, trimis în judecată Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus trimiterea în judecată a unui bărbat care s-a prezentat ca fiind medic şi a acordat aproape 200 de consultaţii, el fiind acuzat de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, în formă continuată, infracţiunea de exercitarea fără drept...
Tulcea: Problema asistenţei medicale din Sulina a fost rezolvată Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din Sulina a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea va începe să funcţioneze de luna viitoare, potrivit declaraţiei directoarei SJU, Neviser Zaharcu.
Tulcea: La Sulina, va funcţiona o secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tulcea Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea aşteaptă din partea Ministerului de Sănătăţii aprobarea pentru transformarea centrului de sănătate din Sulina într-o 'prelungire' a Unităţii de Primire Urgenţă (UPU) a spitalului din municipiu, dispensarul TBC din oraşul Babadag, închis odată...
Tulcea: Proiect de modernizare a Unităţii de Primire Urgenţe a SJU Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea va fi modernizată în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană, conducerea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ făcând în continuare demersuri pentru atragerea în această secţie a specialiştilor din domeniul...
Medicii de la Urgenţă nu şi-au făcut datoria, afirmă MS, despre cazul Chauncey Hardy Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Giurgiu rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical al Unităţii...
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.