Cele mai citite
 


Guvernul spaniol pregăteşte o lege pentru o moarte demnă, fără nicio legătură cu eutanasia
duminică, 21 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul spaniol pregăteşte, pentru martie 2011, un proiect de lege pentru o moarte demnă pentru bolnavii în stare terminală - care însă nu are nimic de-a face cu eutanasia, a anunţat vineri vicepremierul spaniol Alfredo Perez Rubalcaba, potrivit postului public de televiziune.
Vicepremierul spaniol a explicat că este o lege căreia i se acordă multă importanţă, din partea executivului spaniol, şi care va permite oricărui cetăţean să 'aibă dreptul de a muri demn, adică să moară fără dureri, când ştiinţa şi medicina permit acest lucru'. Efectele legii intră în funcţiune când 'cuiva i se spune, de către un medic, că o rudă, o mamă, un frate sau un soţ, se află într-o stare foarte gravă, că moare - şi că, ceea ce e mai rău, va trece prin momente groaznice, va suferi - iar respectiva rudă întreabă medicul dacă nu se poate evita această situaţie', a precizat Alfredo Perez Rubalcaba.

El susţine că legea va garanta drepturile pacientului, dar şi pe cele ale rudelor şi medicilor. Diferenţa faţă de eutanasie este că aceasta din urmă 'este o decizie a cuiva care vrea să moară, pur şi simplu, dintr-un anume motiv' - şi că noua lege nu va reglementa astfel de cazuri. Noua lege se va aplica numai bolnavilor în stare terminală, pentru că 'medicina are azi mecanisme prin care moartea inevitabilă să aibă loc demn, adică fără suferinţe şi fără durere pentru pacient şi rude', a mai explicat vicepremierul spaniol.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiect de lege privind măsuri de prevenire şi control al tuberculozei, lansat în dezbatere publică Bolnavii cu tuberculoză multidrog rezistentă cu risc crescut de abandon terapeutic ar putea beneficia de consiliere psihologică specifică dacă proiectul de lege privind măsurile de prevenire şi control al tuberculozei va fi susţinut şi adoptat de parlamentari în cadrul programului de cooperare elveţiano-român...
Parlamentul canadian a adoptat legea care aprobă şi reglementează eutanasia Canada a legalizat vineri eutanasia după ce Senatul a votat un controversat proiect de lege care a fost criticat atât de apărătorii morţii asistate, cât şi de detractori, transmite EFE.
Senatul francez examinează marţi un text controversat legalizând eutanasia Senatul francez examinează marţi un proiect de lege foarte controversat legalizând eutanasia, ce ar urma să dea naştere unor dezbateri aprinse dincolo de separarea tradiţională dreaptă/ stângă.
Teodor Baconschi: Problema centrală a viitorului proiect de lege a Sănătăţii - definirea pachetului medical de bază Problema centrală a viitorului proiect de lege a Sănătăţii este aceea a definirii pachetului medical de bază, a declarat, vineri, la Sighişoara, preşedintele Fundaţiei Creştin-Democrate, Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe.
Franţa redeschide dezbaterea sensibilă privind eutanasia Franţa redeschide dezbaterea sensibilă privind eutanasia, parlamentul urmând să dezbată începând din ianuarie un nou proiect de lege care ar permite 'o sedare profundă şi continuă' până în momentul decesului a pacienţilor în fază terminală care solicită acest lucru, fără a se ajunge însă la sinucidere...
Proiect de lege pentru locuitorii din Suplacu de Barcău, afectaţi de gazele provenite din extracţiile de ţiţei Deputatul Adrian-Miroslav Merka, reprezentantul minorităţii slovace şi cehe în Parlamentul României, a anunţat luni că a depus o iniţiativă legislativă prin care locuitorii din Suplacu de Barcău, afectaţi de activităţile industriale, să beneficieze, precum cei din Copşa Mică sau Baia Mare, de anumite...