Cele mai citite
 


Epidemie de holeră în Haiti: MFF avertizează asupra 'lentorii îngrijorătoare a distribuirii ajutoarelor'
duminică, 21 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medici fără frontiere (MFF) a alertat vineri asupra 'lentorii foarte îngrijorătoare a distribuirii ajutoarelor' în Haiti în contextul în care epidemia de holeră a luat amploare, provocând moartea a peste 1.100 de persoane într-o lună, relatează AFP.
'În contextul în care epidemia de holeră ia amploare, lentoarea distribuirii ajutoarelor a devenit foarte îngrijorătoare', a subliniat MFF într-un comunicat emis de la Paris.

'Serioase deficienţe în aplicarea de măsuri adaptate subminează eforturile pentru izolarea epidemiei', care s-a declanşat în jurul datei de 21 octombrie şi s-a soldat deja cu 1.100 şi cu îmbolnăvirea a circa 18.000 de persoane.

'Nu mai este momentul pentru reuniuni şi discuţii, ci pentru acţiune', a apreciat Stefano Zannini, şef al misiunii MFF din Haiti.

MFF face apel la 'toate grupurile şi organismele de ajutor' prezente la faţa locului 'să întărească amploarea şi rapiditatea eforturilor lor'.

Stefano Zannini este de părere că 'un mai mare număr de actori este necesar pentru tratarea bolnavilor şi pentru introducerea măsurilor de prevenţie necesare', exemplificând cu distribuţia de apă şi clor, de săpun, instalarea de latrine, gestiunea şi ridicarea deşeurilor din structurile de îngrijire, stabilirea de 'situri pentru eliminarea deşeurilor în apropierea zonelor urbane' sau 'pentru înhumarea persoanelor decedate'.

Trebuie de asemenea 'să liniştim populaţia îngrozită de această maladie total necunoscută în ţară, informând-o despre beneficiile prezenţei centrelor de tratare a holerei şi a proximităţii', adaugă ONG-ul, care a înfiinţat circa 20 de centre.

De la începutul epidemiei la jumătatea lui octombrie, ONG-ul a tratat peste 16.500 de bolnavi. Numai în capitala Port-au-Prince, numărul persoanelor care s-au prezentat la centrele MFF a crescut de la 350, în prima săptămână, la 2.250 în cea următoare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Haiti: Holera se extinde în Port-au-Prince, pe fondul lipsei măsurilor de luptă împotriva bolii Epidemia de holeră care afectează statul Haiti se face deja simţită cu putere în capitala Port-au-Prince, unde sunt deja peste o sută de morţi. La fel ca şi în alte zone din ţară, în capitală lipsesc măsurile necesare de luptă împotriva acestei boli, transmite joi EFE.
Epidemie de holeră în Haiti: 105 de decese de sâmbătă, 442 în total Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 105 noi decese de sâmbătă, bilanţul morţilor fiind acum de 442 de morţi, au anunţat miercuri autorităţile haitiene, care au precizat că există şi 1.978 de noi spitalizări, ceea ce ridică numărul lor total la 6.742, relatează AFP.
Haiti: Epidemia de holeră s-a extins în capitala Port-au-Prince, cu impact asupra angajaţilor ministerelor Naţiunile Unite/Port-au-Prince, 16 nov /Agerpres/ - Organizaţia Naţiunilor Unite a afirmat luni seara că holera a devenit o problemă de siguranţă naţională în Haiti, deoarece epidemia s-a extins în capitala Port-au-Prince, cu impact asupra ministerelor, relatează marţi agenţia DPA.
Haiti: Epidemia de holeră s-a extins în capitala Port-au-Prince, cu impact asupra angajaţilor ministerelor Naţiunile Unite/Port-au-Prince, 16 nov /Agerpres/ - Organizaţia Naţiunilor Unite a afirmat luni seara că holera a devenit o problemă de siguranţă naţională în Haiti, deoarece epidemia s-a extins în capitala Port-au-Prince, cu impact asupra ministerelor, relatează marţi agenţia DPA.
Holera se extinde rapid în Haiti, fiind afectate toate departamentele (CDC) Holera se extinde rapid în Haiti, unde toate departamentele ţării sunt atinse de epidemie, ceea ce arată necesitatea unor eforturi urgente pentru limitarea propagării maladiei, indică un raport al Centrului de control al maladiilor (CDC), cu sediul în SUA, relatează AFP.
Noi focare de holeră descoperite în Haiti Noi focare de epidemie au fost descoperite în zone rurale din Haiti, a anunţat miercuri directorul general al Sănătăţii publice a ţării, Gabriel Timothé, subliniind totuşi că epidemia declanşată în urmă cu şase luni continuă să dea înapoi, relatează AFP.