Cele mai citite
 


Bacău: De patru ori mai mulţi tineri care beneficiază de servicii antidrog
duminică, 21 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Bacău, în parteneriat cu Fundaţia de Sprijin Comunitar, a organizat vineri o suită de manifestări menite a conştientiza, într-un spaţiu neconvenţional şi într-o manieră dinamică, sub deviza 'Poţi să zâmbeşti fără droguri', pericolele consumului de droguri şi produse etnobotanice.
'Prin organizarea acestei activităţi se doreşte atât atenţionarea comunităţii băcăuane privind extinderea şi nocivitatea consumului de etnobotanice şi alte droguri (legale sau ilegale), mai ales în rândul tinerilor, dar şi faptul că se pot ocoli asemenea pericole prin socializare în cadrul unor activităţi în care zâmbetul, bucuria creaţiei sau chiar numai a participării la momente culturale ori de voluntariat pot constitui o piedică în calea tentaţiilor', a explicat pentru AGERPRES motivaţia acestei manifestări purtătorul de cuvânt al CPECA Bacău.
Într-un spaţiu dominat de înscrisuri pe care se puteau citi 'Zâmbeşte fără droguri!', 'Poţi să dansezi, poţi să cânţi, poţi să pictezi, poţi să fotografiezi, poţi să fii profesionist FĂRĂ droguri!', 'Muzică, nu droguri!', mai bine de 600 de băcăuani, în special adolescenţi din liceele municipiului, au participat, timp de două ore, la spectacole coregrafice, muzicale, de teatru, la vernisajele expoziţiei de pictură şi fotografie artistică cu tema 'DRUG FREE SMILE!', dar au urmărit şi derularea unei demonstraţii de acordare a primului ajutor realizate de voluntari ai filialei băcăuane a Crucii Roşii ori au participat la minicursuri de realizare a fotografiilor.
Efectele negative ale consumului de droguri (legale sau ilegale) şi mai ales de etnobotanice, din cauza accesibilităţii şi necunoaşterii exacte a ingredienţilor activi din produse sunt tot mai vizibile şi în municipiul Bacău. Ca urmare, spun statisticile, din ce în ce mai multe persoane tinere cad pradă acestor produse şi îşi schimbă comportamentul, devin de neînţeles pentru apropiaţi, devin dependenţi necesitând spitalizare.
Conform datelor la zi, la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău sunt de patru ori mai mulţi tineri în comparaţie cu anul trecut, (peste 40), care beneficiază de serviciile oferite de acestă instituţiei.
'Nu trebuie să ne lamentăm, ci este necesar să fim activi, perseverenţi, dar şi creativi pentru a fi convingători în promovarea comportamentelor sănătoase. Încercăm prin manifestări cum a fost cea de astăzi să obţinem asemenea rezultate', a declarat vineri pentru AGERPRES preşedinta Fundaţiei de Sprijin Comunitar, Gabriela Achihăi.
Consiliul Local Bacău decisese, pe 29 octombrie 2010, ca activitatea de comercializare a produselor de tip etnobotanic în spaţii amenajate pe raza municipiului să se desfăşoare doar cu asigurarea unei distanţe minime de o mie de metri faţă de unităţile şi instituţiile de învăţământ şi educaţie, lăcaşurile de cult, instituţiile religioase, de cultură, publice, locurile de agrement şi distracţie, gară, autogară, altele similare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: În 2010 a crecut de patru ori faţă de 2009 numărul celor care au primit consiliere antidrog Numărul beneficiarilor serviciilor de asistenţă de specialitate oferită de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog /CPECA/ Bacău a fost de patru ori mai mare în 2010 faţă de anul precedent, relevă statisticile instituţiei.
Bacău: Lansarea, în premieră naţională, a programului "helpNET - Reţeaua Locală Antidrog" La Palatul Administrativ din Bacău a fost lansat, marţi, programul ,,helpNET - Reţeaua Locală Antidrog", o premieră la nivelul României, conceput de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) Bacău.
Bacău: Acţiunea stradală 'Renunţă la etnobotanice' a inaugurat 'Săptămâna Voluntariatului' în judeţ Peste 1.500 de băcăuani - elevi, profesori, salariaţi din diferite instituţii publice - au răspuns invitaţiei adresate de Centrul Antidrog Bacău şi autorităţile locale de a fi prezenţi luni, în zona centrală a municipiului Bacău, la un marş organizat sub deviza 'Renunţă la etnobotanice!'.
Bacău: Tot mai mulţi adolescenţi, victime ale etnobotanicelor Un băiat în vârstă de 14 ani a ajuns, marţi, în comă la Spitalul de urgenţă din Bacău ca urmare a faptului că a consumat un produs din categoria etnobotanicelor, incident produs după ce, duminică noaptea, medicii băcăuani reuşiseră să salveze viaţa unei adolescente de 16 ani care intrase în comă din...
Bacău: Gala concursului ,,Mesajul meu antidrog" A V-a ediţie a Concursului ,,Mesajul meu antidrog', competiţie de creaţie artistică şi publicitară deschisă elevilor băcăuani din cursurile liceale şi gimnaziale, şi-a desemnat, vineri, câştigătorii în cadrul Galei laureaţilor organizate la Teatrul municipal "Bacovia" de Centrul de Evaluare, Prevenire...
Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog: Braşovul, o zonă de risc mediu în privinţa consumului de droguri Braşovul rămâne o zonă de risc mediu, relevă raportul anual privind situaţia drogurilor, prezentat vineri de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, cu ocazia bilanţului pe anul 2014.