Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Doar 300 de participanţi la protestul naţional al medicilor din Bulgaria
vineri, 19 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sofia, 19 nov - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Doar circa 300 de medici bulgari au participat, vineri, la un protest naţional în capitala Sofia. Protestul a fost organizat de Uniunea Medicilor din Bulgaria şi a fost îndreptat împotriva subfinanţării permanente a sistemului sanitar.
Preşedintele Uniunii Medicilor, Ţvetan Raicinov, a avertizat încă de joi că nu se aşteaptă la prea mulţi participanţi. Raicinov a spus că nu se puteau strânge mai mult de 5-10 la sută din toţi medicii, pentru că nu este posibil ca un număr mai mare dintre ei să lipsească de la serviciu în acelaşi moment. În Bulgaria sunt însă în jur de 34.000 de medici, ceea ce înseamnă că la acţiunea de protest anunţată drept naţională nu au participat mai mult de 1 la sută.

Este trist că suntem atât de puţini, dar cred că prezenţa slabă se datorează faptului că medicii bulgari s-au săturat să fie minţiţi de toate instituţiile, a spus Dincio Ghenev, preşedintele Asociaţiei medicilor din spitale.

Săptămâna viitoare, conducerile Asociaţiei medicilor şi cele ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate se vor întâlni pentru a discuta despre contractul cadru pentru anul 2011. Potrivit medicilor însă, aceste discuţii vor fi numai de formă, deoarece la urma urmelor guvernul va fi cel care va lua o decizie despre preţurile serviciilor medicale.

Mitingul medicilor a avut loc în faţa parlamentului, dar niciun reprezentant al puterii nu a ieşit să vorbească cu protestatarii. Ei au cerut demisia ministrului finanţelor, Simeon Diankov, care în opinia lor este de vină pentru lipsa de bani pentru sănătate.

Ministrul sănătăţii, Stefan Konstantinov, a spus în oraşul Varna, unde se afla în ziua de vineri, că problemele din sănătate sunt multe şi că ele vor fi rezolvate treptat. El a adăugat că este nevoie de dialog, şi nu de proteste.AGERPRES
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Directorul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din Bulgaria, acuzat de Parchet Sofia, 19 apr - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Jeni Naceva, director al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din Bulgaria, a fost pusă sub acuzare luni de Parchet pentru abuz de serviciu. Una dintre acuzaţiile aduse doamna Naceva este aceea că, în perioada februarie-mai 2009, în...
(Corespondenţă) Bulgaria: 17 spitale municipale au dat faliment în ultimii doi ani (presă) Sofia, 19 mar - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: În ultimii doi ani, au fost închise 17 spitale din localităţi mici, ca urmare a reformei întreprinse de ultimul guvern bulgar al partidului GERB, de centru-dreapta, scrie marţi cotidianul sofiot Sega. Motivul principal pentru închiderea...
Bulgaria renunţă la majorarea contribuţiilor la sistemul de asigurări de sănătate Guvernul bulgar a renunţat la majorarea contribuţiilor la sistemul de asigurări de sănătate, care fusese aprobată săptămâna trecută, în urma protestelor angajaţilor din sistemul sanitar şi a cetăţenilor, transmite Novinite.
Bulgaria: Medicii din 20 de spitale, trimişi în concediu fără plată din lipsă de banilor (revista presei) Angajaţii din 20 de spitale din Bulgaria vor fi trimişi, de la 1 iulie, în concediu fără plată, deoarece nu mai sunt bani, scrie 24 Ceasa.
(Corespondenţă) Coplata în spitale devine oficială (revista presei bulgare) Sofia, 27 sep - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Partidul GERB, aflat la putere, intenţionează să trateze sănătatea bolnavă din Bulgaria prin introducerea coplăţii, scrie luni cotidianul sofiot Sega. În conceptul pentru reforma sanitară în perioada 2010-2015 se arată că pacienţii vor fi...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.