Cele mai citite
 


Epidemia de holeră din Haiti se va răspândi şi în Republica Dominicană (OMS)
duminică, 21 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Epidemia de holeră din Haiti se va propaga inevitabil şi în Republica Dominicană, dar probabil va provoca mai puţină devastare în această ţară, a precizat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters.
Numeroşi haitieni lucrează în Republica Dominicană şi din cauză că infecţiile cu holeră nu prezintă adesea simptome, epidemia se poate răspândi foarte uşor peste graniţă, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Gregory Hartl, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Geneva.

'Este de aşteptat să apară cazuri în Republica Dominicană. Observăm primele semne ale acestor cazuri şi lucrăm cu guvernul Republicii Dominicane pentru a ne pregăti', a adăugat Hartl.

Peste 1.100 de persoane au murit în Haiti de holeră şi peste 18.000 au contractat maladia.

Un alt purtător de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, a spus că existenţa de condiţii sanitare mai bune în Republica Dominicană ar putea face ca epidemia să fie mai puţin periculoasă.

Oficiali sanitari din Florida au raportat un caz confirmat de infectare cu holeră, la un locuitor care îşi vizitase familia în Haiti, dar autorităţile apreciază că riscul izbucnirii unei epidemii este minim.AGERPRES/()
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: Bilanţul epidemiei de holeră în RD Congo a depăşit 500 de morţi Epidemia de holeră din Republica Democrată Congo a afectat circa 18.000 de persone şi a făcut 517 morţi, a indicat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care pregăteşte lansarea unei campanii de vaccinare a 300.000 de persoane la Kinshasa, scrie AFP.
Epidemia de holeră din Haiti, de 'tipul cel mai periculos' (ministrul sănătăţii) Ministrul haitian al sănătăţii, Alex Larsen, a confirmat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, existenţa unei epidemii de holeră 'de tipul cel mai periculos' în ţară, care se află la originea a peste 135 de decese în ultimele zile, relatează AFP.
OMS trimite un milion de doze de vaccin împotriva holerei în Haiti Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trimite un milion de doze de vaccin împotriva holerei în Haiti, pentru a opri răspândirea acestei boli, în urma uraganului Matthew, a indicat marţi această agenţie a ONU, citată de DPA.
Haiti: Circa 800 de cazuri de holeră după trecerea uraganului Matthew (OMS) Circa 800 de cazuri de holeră au fost înregistrate într-o săptămână în Haiti după trecerea uraganului Matthew, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.
OMS: Haiti are nevoie urgentă de medici şi asistente, pentru a face faţă epidemiei de holeră Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, vineri, că este nevoie de cel puţin 350 de medici şi de peste 2.000 de infirmiere, care să se ocupe de bolnavii de holeră din Haiti. De asemenea, trebuie să se acţioneze pentru stăvilirea epidemiei, care durează deja de şapte săptămâni, transmite EFE...
Ebola: OMS declară încetarea "urgenţei de sănătate publică de importanţă internaţională" Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat marţi că epidemia de Ebola nu mai constituie o "urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională", dar a atras atenţia asupra necesităţii menţinerii unui înalt nivel de vigilenţă în ţările din Africa de Vest pentru a preveni apariţia unor noi...