Cele mai citite
 


Suceava: Reţinut pentru deţinere de droguri de risc
duminică, 21 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat din Turda a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore fiind suspectat de comiterea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Gabriel Panţîru, a informat, vineri seară, că, în fapt, s-a stabilit că, pe 12 noiembrie 2010, suspectul - N. Alexandru, de 41 ani - a introdus pe teritoriul României, venind din Grecia, cantitatea de 1.141,5 grame de fragmente vegetale (cannabis).
S-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui N. Alexandru, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
N. Alexandru fusese eliberat din arestul preventiv în urma recursului din 17 noiembrie 2010.
Poliţiştii suceveni au identificat peste un kilogram de cannabis într-unul dintre cele cinci autoturisme indisponibilizate în cazul grupării infracţionale specializate în traficul de ţigări.
În urma extinderii activităţilor de cercetare şi urmărire penală desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor - Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul IPJ Suceava, sub coordonarea DIICOT Suceava, în dosarul penal privind gruparea infracţională organizată, specializată în traficul internaţional şi intern cu ţigarete de provenienţă ilicită, pe relaţia Ucraina - România şi Republica Moldova - România, într-unul din autoturisme a fost identificat un pachet ce conţinea 1.141,5 grame de fibră vegetală măcinată, stabilindu-se în urma analizelor de laborator că este cannabis sativa.
Nouă persoane au fost arestate, săptămâna trecută, pentru contrabandă cu ţigări, în urma identificării de către poliţiştii suceveni a unei grupări infracţionale de trafic internaţional şi intern, ilicit, cu ţigări din Ucraina şi Republica Moldova.
În urma activităţilor desfăşurate pentru destructurarea grupării infracţionale, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării aproximativ două milioane de ţigarete, cinci autoturisme, 30 de telefoane mobile, 92.959 de lei şi 6.380 de euro.
Instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile faţă de nouă persoane.
În urma activităţilor desfăşurate de IPJ Suceava - Serviciul de Investigare a Fraudelor - Biroul Combaterea Fraudelor Vamale, a fost identificată o grupare infracţională organizată, specializată în traficul internaţional şi intern cu ţigarete de provenienţă ilicită, pe relaţia Ucraina - România şi Republica Moldova - România.
Acţiunea de prindere în flagrant a fost realizată de poliţişti ai IPJ Suceava, DGIPI, în cooperare cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCIT a IGPF şi Serviciul Echipe Mobile a Autorităţii Naţionale a Vămilor.
Astfel, pe 12 noiembrie 2010, la depozitul deţinut şi utilizat de membrii grupării infracţionale, conduse de S. Ioan şi I. Paul, specializată în traficul cu ţigarete de contrabandă, situat în municipiul Bucureşti, s-a primit o importantă cantitate cu ţigarete, livrată de un alt membru al grupării. S-a intervenit simultan în locaţiile în care se aflau membrii grupării, ocazie cu care a fost depistată cantitatea de 1.957.360 de ţigarete de provenienţă extracomunitară.
Urmare a celor constatate, la DIICOT Suceava, au fost conduse 13 persoane, pentru nouă suspecţi dispunându-se reţinerea pe o perioadă de 24 de ore.
Tribunalul Suceava şi-a însuşit propunerea DIICOT Suceava şi a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile a suspecţilor I. Paul, de 49 de ani, din Bucureşti, S. Ioan, de 39 de ani, din Fălticeni, M. Mihail, de 31 de ani, din Grămeşti - Suceava, V. Mihai, de 39 de ani, din Fălticeni, P. Gheorghe, de 44 de ani, din Mălini - Suceava, V. Constantin, de 48 de ani, din Bucureşti, D. Adrian, de 41 de ani, din Sighişoara, judeţul Mureş, N. Alexandru, de 41 de ani, din Turda, judeţul Cluj şi S. Cristinel, de 42 de ani, din Târgu Mureş.
Au fost ridicate în vederea cercetărilor 1.957.360 de ţigarete (97.868 de pachete), cu o valoare de piaţă 880.812 lei, indisponibilizate cinci autoturisme, cu o valoare de piaţă de 210.000 de euro, 30 de telefoane mobile, 92.959 de lei şi 6.380 de euro.
În cauză, se continuă cercetările pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional şi complicitate la contrabandă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Suspect de trafic de droguri şi comercializare de etnobotanice reţinut de poliţişti Un bărbat în vârstă de 36 de ani din Oneşti a fost reţinut de poliţiştii pentru 24 de ore după ce în locuinţa sa aceştia au descoperit, în urma unei percheziţii, cannabis şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, având valoare de piaţă de aproximativ 100.000 lei.
Tulcea: Trimişi în judecată pentru consum şi trafic de droguri O tânără din oraşul Tulcea a fost trimisă în judecată de poliţişti după ce a falsificat patru reţete pentru a-şi cumpăra din farmacii medicamente considerate droguri de risc, cercetările în cazul unui grup de trei tineri care vindeau droguri fiind de asemenea finalizate.
Suceava: Parteneriat internaţional în lupta antidrog Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a devenit membru al Reţelei Internaţionale de Promovare a Incluziunii Sociale, Egalităţii de Şanse şi Combatere a Sărăciei 'Street Children Network Europe'.
Mureş: Trei persoane arestate preventiv pentru trafic ilicit de droguri de risc şi mare risc Trei persoane au fost arestate preventiv, pentru 29 de zile, pentru trafic ilicit de droguri de risc şi de mare risc, în urma unei acţiuni a Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, sub coordonarea procurorului DIICOT, în cooperare cu DGIPI.
Percheziţii DIICOT la traficanţi de droguri; 52 de consumatori, internaţi de urgenţă în spital Procurorii DICOT împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat 28 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Brăila şi Tulcea în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri de mare...