Cele mai citite
 


Ion Botiş: După recuperarea pierderii de 25%, se va intra integral pe grilele de salarizare
duminică, 21 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Legea cadru de salarizare va fi implementată în baza unor legi anuale de aplicare, astfel încât, în cel mai scurt timp, în funcţie de posibilităţile economiei, să se recupereze pierderea de 25% şi, ulterior, se va intra pe grila de salarizare, a declarat, vineri, la o întâlnire cu presa, ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş.
Acesta a menţionat că, odată cu intrarea pe grila de salarizare, salariile vor fi calculate prin înmulţirea coeficienţilor de ierahizare cu valoarea salariului de referinţă, care acum este de 600 lei.
Ministrul Muncii a mai afirmat că, anul viitor, la toţi cei 1,290 milioane bugetari salariile cresc cu 15%, fiind abandonată ideea creşterii diferenţiate, cum era iniţial, până la 15%.
Potrivit lui Botiş, în legea cadru, faţă de 330/2009, privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, s-au realizat creşteri importante în Sănătate, Învăţământ şi Cultura prin grila de salarizare. De exemplu, în Sănătate coeficientul mediu de ierarhizare pentru un medic rezident creşte cu 43,7%, în Cultură majorarea medie e de 25%, în învăţământ, unui profesor grad 1 din preuniversitar îi creşte coeficientul de ierarhizare cu 26,1%, iar la cercetare ştiinţifică cea mai mare majorare e de 55,1%.
Premierul Emil Boc a declarat joi, la Europa FM, că Executivul nu dispune de fonduri suficiente pentru aplicarea în anul 2011 în integralitate a grilelor de salarizare propuse prin proiectul noii Legi-cadru a salarizării unitare în sectorul bugetar, fiind preconizat ca până în anul 2015 coeficienţii de salarizare să se aplice integral, dacă România ar atinge un anumit nivel de creştere economică.
Acesta a menţionat că, astfel, până în 2015 se emite în fiecare an o lege de aplicare a Legii-cadru a salarizării unitare în sectorul bugetar, prin care se stabilesc anumite niveluri de îndeplinire a grilelor, în limita anvelopei salariale de care dispune Guvernul.
Primul-ministru a subliniat că atât Legea-cadru a salarizării, cât şi legea de aplicare a acesteia vor intra în vigoare începând cu 2011, ''doar că în manieră graduală, în funcţie de resursele financiare ale statului'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CSDR va picheta sediul Guvernului Membrii Biroului Executiv Naţional al Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România -CSDR a hotărât joi ca, în perioada 15-30 septembrie 2010, să organizeze pichetarea permanentă a Guvernului României.
Iata ce salarii veti lua la anul! Guvernul vrea sa-si asume raspunderea si pentru Legea salarizarii unitare Au discutat si rasdiscutat ce salarii sa aiba bugetarii. Sindicalistii nici nu vor sa auda de noile grile. Daca salariul de referinta va fi de 600 lei, presedintele va avea cel mai mare salariu din tara, 9.000 lei brut, iar...
Baciu: Premierul Boc a oferit salariul minim de 640 de lei, CSDR iese în stradă Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR) îşi menţine decizia de a organiza un miting de protest pe data de 5 octombrie, după ce sâmbătă premierul Emil Boc a propus un salariu minim de 640 de lei din anul 2011, în timp ce reprezentanţii CSDR au solicitat 750 de lei.
Cornea (FSLI): Premierul Boc a promis că intervine la Senat pentru deblocarea legii Educaţiei Prim-ministrul Emil Boc le-a promis, sâmbătă, sindicaliştilor că va interveni pentru deblocarea proiectului legii Educaţiei Naţionale de la Comisia de învăţământ din Senat, a susţinut preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea.
Noua formă a Legii salarizării reduce salariile personalului din sănătate Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România solicită menţinerea grilei cu 12 coeficienţi în noul proiect de lege unică a salarizării în sistemul bugetar, deoarece actuala grilă propusă, cu 15 coeficienţi, conduce la creşterea diferenţei dintre salariul minim şi cel maxim, scăzând gradul de coeziune...
Colegiul Medicilor din România solicită premierului Emil Boc deblocarea posturilor din sănătate Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită premierului Emil Boc, într-o scrisoare deschisă, deblocarea posturilor din sănătate şi atrage atenţia asupra deficitului major al personalului medical, în general şi al medicilor în special.