Cele mai citite
 


UPDATE Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă la Maternitatea din Câmpulung Muscel
duminică, 21 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Cseke Attila a cerut, joi, o anchetăa amănunţită în cazul nou-născuţilor de la maternitatea din Câmpulung Muscel.
Conducerea Ministerului Sănătăţii (MS) a fost sesizată, joi, despre faptul că doi gemeni, născuţi prematur în spitalul argeşean, nu beneficiază de îngrijre corespunzătoare. Sesizarea a fost făcută telefonic de părinţii celor doi copii. După verificarea informaţiei, MS a trimis echipaje de urgenţă pentru a asigura transferul nou-născuţilor într-o maternitate cu terapie intensivă avansată din Capitală.
La cererea ministrului sănătăţii, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a supravegheat transferul copiilor şi a demarat o anchetă asupra tuturor aspectelor legate de acest caz.
Ministrul sănătăţii aşteaptă luni rezultatele anchetei.
'Dacă se adevereşte faptul că s-a greşit, vor fi sancţionaţi toţi cei care nu au respectat protocoalele medicale şi nu şi-au făcut datoria', a spus Cseke Attila.
În prezent, cei doi născuţi sunt internaţi în Secţia de terapie intensivă în Maternitatea Polizu şi beneficiază de îngrijiri medicale de specialitate. Medicii specialişti din această unitate le acordă şi toată atenţia şi tratamentul corespunzător.
MS şi medicii specialişti însă nu pot oferi informaţii asupra diagnosticului şi a stării de sănătate a celor doi gemeni, deoarece părinţii au declarat în scris că nu doresc să fie oferite astfel de date.
Potrivit legislaţiei în vigoare, privind drepturile pacienţilor, MS şi medicii specialişti sunt obligate să respecte cererea părinţilor. În cazul în care este vorba de o sarcină de peste 24 săptămâni, iar copilul respiră şi bate cordul, nou-născutul este declarat viu, au susţinut specialiştii.
''Orice medic care are în îngrijire o gravidă cu risc şi lucrează într-o maternitate fără dotări speciale are obligaţia să trimită gravida la o maternitate de grad III', a declarat prof. dr. Silvia Stoicescu, şef Departament Neonatologie de la Maternitatea Polizu.
Specialiştii spun că în conformitate cu legislaţia europeană, de la vârsta de 24 de săptămâni şi greutatea de 500 de grame şi dacă un prematur dă semne de viaţă se consideră naştere, iar sub 500 de grame şi sub 24 de săptămâni este considerat avort. Avortul este considerat şi la 27-28 de săptămâni, când fătul se naşte mort.
De asemenea, unii specialişti consideră că legislaţia românească nu e clară în această privinţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă la Maternitatea din Câmpulung Muscel Ministrul Cseke Attila a cerut, joi, o anchetăa amănunţită în cazul nou-născuţilor de la maternitatea din Câmpulung Muscel.
Ministerul Sănătăţii:Comisia de control a constatat nerespectarea procedurilor în cazul de la Câmpulung Membrii Comisiei de specialitate a Ministerului Sănătăţii (MS), care au efectuat un control la maternitatea Spitalului Municipal Câmpulung, au propus sancţionarea personalului medical din secţiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie pentru nerespectarea procedurilor medicale în cazul gemenilor...
Cseke Attila: Raportul anchetei de la Maternitatea Câmpulung Muscel este incomplet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a primit luni raportul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş privind ancheta desfăşurată în cazul celor doi nou-născuţi din Maternitatea Spitalului Câmpulung Muscel, însă a decis ca o echipă a Ministerului Sănătăţii să se deplaseze la unitatea medicală şi să efectueze...
Teleorman: Secţia de terapie intensivă a spitalului din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Mioara Comana, într-o conferinţă de presă, la Alexandria.
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.
Timiş: Incubator pentru prematuri, la maternitatea Spitalului Municipal Secţia de neonatologie a Maternităţii Spitalului Universitar Municipal de Urgenţă Timişoara a primit, miercuri, de la organizaţia ''Salvaţi copiii!'', un incubator de 10 mii de euro, care le va salva viaţa micuţilor ce se nasc prematur sau cu probleme cardio-respiratorii.