Cele mai citite
 


Un american din cinci suferea de tulburări mentale în 2009 /studiu/
duminică, 21 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape un american din cinci, adică 45 de milioane de persoane adulte, a suferit de o tulburare mentală - ca bulimia sau insomnia - în cursul anului trecut, relevă un vast studiu efectuat la comanda guvernului american şi publicat vineri, potrivit AFP.
Cercetătorii au reţinut ca definiţie a tulburării mentale o 'disfuncţionalitate mentală, comportamentală sau emoţională, care poate fi diagnosticată independent de infirmitatea pe care o poate provoca', a explicat presei Peter Delany, medic specialist în tulburări de comportament, care conduce organul guvernamental însărcinat să studieze sănătatea mentală şi dependenţele americanilor.

Printre disfuncţionalităţile constatate, studiul citează bulimia, anorexia. depresia, dar şi insomnia, tulburările obsesionale compulsive, cleptomania, dependenţa de droguri, curiozitatea bolnavă.

Studiul mai arată între altele că 4,8 % dintre americani /adică unul din 20/ s-au confruntat cu o tulburare mentală 'gravă', de natură 'să deranjeze sau să limiteze considerabil realizarea uneia sau mai multor sarcini în viaţa curentă', aşa cum este cazul tulburărilor bipolare şi gândurilor sau actelor sinucigaşe. O tulburare cu asemenea intensitate este de natură să perturbe viaţa unei persoane cel puţin două săptămâni.

Potrivit Dr Delany, cei mai afectaţi au fost americanii de vârste între 18-25 de ani, 30 % dintre ei suferind la un moment dat în 2009 o tulburare mentală. Cifra este 'considerabilă', afirmă cercetătorul. 'Aceştia sunt americanii care se duc la universitate, care ajung pe piaţa locurilor de muncă şi care se căsătoresc şi îşi fondează familii', a comentat el. 'Şi în multe cazuri, aceste persoane nu beneficiază de ajutor suficient.'

Alt grup susceptibil de a fi cel mai frecvent afectat: femeile. Circa 23,8 % dintre ele au spus că au suferit de o tulburare mentală anul trecut, faţă de 15,6 % - bărbaţii.

Dr Delany a indicat că studiul nu a abordat problema originii acestor tulburări mentale, dar rezultatele obţinute atât la nivelul populaţiei feminine, cât şi al celei masculine concordă în ansamblu cu studiile clinice actuale.

Acest studiu anual este cel mai important efectuat în domeniu de guvernul american. Ancheta a fost făcută prin intervievarea a 68.000 de persoane de vârste peste 12 ani, bucurându-se de libertate de mişcare şi care nu aparţineau armatei şi nici nu trăiau pe stradă. Cercetătorii s-au dus la domiciliul lor şi le-au remis un ordinator la care să răspundă întrebărilor direct pe ecran, dispunând şi de o cască audio.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Anorexia ar fi mai degrabă o dependenţă decât teama de îngrăşare (studiu) Anorexia mentală, care afectează îndeosebi tinerele, nu s-ar explica prin teama de îngrăşare, ci prin plăcerea de a slăbi, şi ar face parte din categoria dependenţelor - se arată într-un studiu publicat marţi şi preluat de AFP.
Tulburarile alimentare si dependenta Studiile indica faptul ca dependenta de droguri si alcool coexista de multe ori cu tulburarile alimentare. Un studiu efectuat in Statele Unite arata ca intre 30% si 50% dintre indivizii bulimici si 12% – 18% dintre cei anorexici sunt dependenti de alcool sau droguri ilegale, fata de 9% din populatia...
Dependenţa şi impulsivitatea bărbaţilor sunt înscrise în ADN Starea de dependenţă şi impulsivitatea bărbaţilor au cauze genetice, conform unui nou studiu realizat de cercetători americani care au identificat gena răspunzătoare, transmite LiveScience.com.
Dependenţa de Internet accentuează depresia adolescenţilor /studiu/ Adolescenţii dependenţi de Internet sunt de două ori şi jumătate mai susceptibili să cadă pradă depresiei decât colegii lor de generaţie care navighează pe web în mod normal şi controlat, relevă un studiu ştiinţific publicat luni în SUA, potrivit AFP.
Companiile romanesti pot economisi bani adresand problema dependentei la serviciu Alcoolismul si dependenta de droguri sunt probleme globale. Organizatia Internationala a Muncii estimeaza ca, la nivel mondial, pana la 5% din forta medie de munca este dependenta de alcool si pana la 25% consuma alcool in exces, riscand sa devina dependenta.
O treime din europeni suferă de probleme sau boli neurologice Peste o treime /38,2%/ dintre locuitorii Uniunii Europene suferă de probleme sau boli neurologice, pornind de la insomnie şi ajungând la demenţă, potrivit unui studiu publicat luni de Colegiul European de Neuropsihofarmacologie /ECNP/.