Cele mai citite
 


Bacău: Creşte numărul persoanelor diagnosticate cu viroze, pneumonii şi bronhopneumonii
duminică, 21 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 1.718 băcăuani au fost diagnosticaţi, în ultimele şapte zile, cu viroze, pneumonii sau bronhopneumonii, datele sintetizate la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului indicând o creştere de circa 8% faţă de finalul săptămânii trecute.
Din fericire, afirmă medicii, formele afecţiunilor constatate nu au fost foarte grave, dintre cei 407 bolnavi cu pneumonie niciunul nu a necesitat internare, în timp ce, din cauza virozelor, au fost spitalizaţi circa o sută de pacienţi, majoritatea din rândul sugarilor şi al copiilor cu vârste până la 14 ani.

De altfel, statistica arată că minorii având vârste între 0 şi 4 ani sunt cei mai sensibili la acest tip de îmbolnăvire. Au fost diagnosticaţi, în ultima săptămână, suferind de afecţiuni respiratorii 668 de micuţi, dintre aceştia 101 neputând fi trataţi la domiciliu şi necesitând internare.

Spitalele nu au raportat, însă, nicio internare cu diagnosticul de pneumonie, deşi s-au înregistrat 617 cazuri, 179 fiind la copii cu vârsta sub un an.

Medicii băcăuani explică avalanşa de îmbolnăviri prin diferenţele mari de temperatură în diferite momente ale zilei sau de la o zi la alta. Ei le reamintesc pacienţilor din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire că pot beneficia de vaccinare antigripală gratuită, tot ceea ce trebuie să facă fiind a se adresa medicilor de familie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău : Un număr de peste 2.600 de pacienţi diagnosticaţi în decurs ultimelor zece zile cu boli respiratorii Numărul băcăuanilor care au ajuns în decursul ultimelor zece zile la medic, acuzând afecţiuni respiratorii este de peste 2600, din care mai bine de jumătate copii, se arată într-o statistică dată publicităţii miercuri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău.
Bacău: Bebeluş decedat în urma unei pneumonii O fetiţă în vârstă de nouă luni din comuna băcăuană Răcăciuni a murit după ce a fost diagnosticată de medici cu bronhopneumonie.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit 12.500 doze de vaccin antigripal Galaţi, 18 oct/Agerpres/- Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Galaţi 12.500 doze de vaccin antigripal care au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi urmează să fie distribuite medicilor de familie, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei sanitare.
Mehedinţi: A început distribuirea dozelor de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a demarat campania de vaccinare antigripală, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Codruţa Vochescu.
Galaţi: A început campania de vaccinare antigripală gratuită la nivelul judeţului Campania de vaccinare antigripală gratuită a început la nivelul judeţului Galaţi, iar din cele aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), fiecare medic de familie a primit câte 30 de doze.