Cele mai citite
 


Olandezii construiesc case pentru persoanele cu handicap neuropsihic
marţi, 30 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Giurgiu, 30 iun /Agerpres/ - Un număr de zece locuinţe protejate vor fi construite în comuna Găiseni, în următorii ani, pentru persoanele cu handicap neuropsihic din cadrul centrului de îngrijire din satul Cărpenişu, comuna Găiseni, judeţul Giurgiu, de Fundaţia De WesterCirkel din Olanda.

“Pentru realizarea acestui proiect a fost semnat astăzi un contract de asociere între Consiliul Judeţean Giurgiu, Consiliul Local Găiseni şi Fundaţia De WesterCirkel din Olanda, durata de colaborare între cele trei părţi fiind de 35 de ani”, a declarat cu această ocazie administrator public al reprezentantul Consiliului Judeţean Giurgiu, Ionel Muscalu.

Pentru realizarea acestui proiect Primăria Găiseni a pus la dispoziţie un teren de aproximativ patru mii de metri pătraţi, iar fundaţia din Olanda va asigura construirea a zece case protejate în care vor locui până la 12 persoane cu handicap neuropsihic, persoanele asistate urmând a fi îngrijite în continuare de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu.

“Noi lucrăm cu astfel de persoane în România din anul 1990. Am mai realizat astfel de proiecte în judeţul Olt şi acum ne-am îndreptat atenţia către un centru din judeţul Giurgiu care avea cea mai mare nevoie de ajutor”, a declarat cu această ocazie, preşedintele Fundaţiei De WesterCirkel din Olanda, Nico Kramer.

În prezent, în centrul de îngrijire de la Cărpenişu primesc îngrijire 97 de persoane cu handicap neuropsihic.

La semnarea contractului de asociere au participat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, directoarea DGASPC Giurgiu, Adelina Voicu, primarul comunei Găiseni, Ion Ştefan şi preşedintele Fundaţiei din Olanda, Kramer Nico. AGERPRES/(Camelia Bigan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DGASPC Giurgiu: Numărul persoanelor diagnosticate cu Alzheimer, încadrate într-un grad de handicap, dublu faţă de 2011 Numărul persoanelor încadrate într-un grad de handicap ca urmare a diagnosticării cu boala Alzheimer este, în judeţul Giurgiu, în creştere, dublându-se în ultimii patru ani, se arată într-o informare transmisă marţi AGERPRES de DGASPC Giurgiu.
Giurgiu: Campanie pentru dezvoltarea toleranţei faţă de persoanele cu handicap Doi tineri cu dizabilităţi fizice din Giurgiu au fost alături pentru o zi de elevii de gimnaziu din cadrul şcolii nr. 6 din municipiul Giurgiu în campania lansată de Asociaţia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic (ASCHF) din România în unităţi şcolare în vederea dezvoltării toleranţei şi atenţiei...
Giurgiu: Zeci de mii de petiţionari, beneficiari ai unui proiect cu finanţare europeană în domeniul social Peste 40.000 de petiţionari, aproape 9.000 de beneficiari de servicii şi peste 8.000 de clienţi ai comisiilor specializate pentru drepturile copiilor sau adulţilor cu handicap vor fi beneficiarii unui proiect cu finanţare europeană privind îmbunătăţirea serviciilor publice specifice asistenţei sociale...
Giurgiu: Preşedintele CJ şi-a asumat pe semnătura lui rectificarea bugetului instituţiei Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Giurgiu, Vasile Mustăţea, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a rectificat pe semnătura lui bugetul instituţiei cu sumele sosite de la Guvern pentru persoanele cu handicap, după ce la ultima şedinţă a CJ cei mai mulţi consilieri nu au votat...
Giurgiu: Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă cere sprijinul CJ pentru remedierea situaţiei din instituţie Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Mihai Petre, a prezentat un raport Consiliului Judeţean, cerând sprijinul instituţiei pentru remedierea neajunsurilor existente în această unitate medicală.
Giurgiu: Numărul copiilor diagnosticaţi cu autism în judeţ, în creştere Numărul copiilor diagnosticaţi cu autism în judeţul Giurgiu este în creştere, în 2013 fiind diagnosticaţi cu autism un număr dublu de copii faţă de cei diagnosticaţi în anul 2010 când au fost luate în evidenţă în judeţ primele certificate de acest fel.