Cele mai citite
 


Bahrein: Protestele au provocat 24 de victime (oficial)
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Manama, 29 mar /Agerpres/ - Recentele proteste din Bahrein s-au soldat cu 24 de morţi, între care patru poliţişti, iar manifestanţii au folosit tactici ale grupării şiite libaneze Hezbollah, a afirmat marţi ministrul de externe din emirat, şeicul Rashid ben Abdallah Al-Khalifa, informează AFP.

"Patru poliţişti, şapte civili nevinovaţi şi 13 persoane implicate în revolte şi acţiuni violente şi-au pierdut viaţa", 391 de membri ai forţelor de ordine şi 56 de civili, inclusiv cetăţeni străini, au fost răniţi, a declarat şeicul Rashid, adresându-se parlamentului de la Manama.

Şeful diplomaţiei din Bahrein a apreciat că modalitatea de a protesta, instalarea unei tabere de protestatari în Piaţa Perlei din Manama, sunt similare metodelor utilizate de gruparea libaneză Hezbollah, susţinută de Siria şi de Iran.

Ridicarea de baricade, ocuparea spitalelor, a unor clădiri publice, a sediului televiziunii, şi crearea de celule care să se ocupe de mobilizarea manifestanţilor pe teren, de aprovizionarea şi informarea acestora sunt tactici copiate de la Hezbollah, a subliniat oficialul de la Manama.

"A fost deschisă o anchetă menită să dezvăluie, între altele, natura contactelor" între manifestanţi şi Hezbollah, a conchis şeicul Rashid.

Guvernul din Bahrein, guvernat de o dinastie sunită /comunitate minoritară/, a denunţat sprijinul acordat de Hezbollah şi de autorităţile iraniene mişcării şiite de protest din emirat /februarie-martie/. Forţele de ordine locale au reuşit să pună capăt protestelor cu ajutor primit din partea forţei comune a Consiliului de Cooperare al Golfului /CCG/, "Scutul peninsulei", creată în 1984.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Morţi şi răniţi printre rebelii libieni în urma unui raid al NATO Doi rebeli şi un medic au fost ucişi joi într-un raid aerian în regiunea Brega, în care confruntări violente au loc între insurgenţi şi forţele colonelului Muammar Gaddafi, informează AFP, citând martori locali.
UPDATE Argeş: Trei morţi şi şapte răniţi în accidentul de microbuz de pe DN 7C Trei oameni au murit şi şapte au fost răniţi, duminică, în urma unui accident produs pe DN 7C, în localitatea argeşeană Băiculeşti, în care a fost implicat un microbuz de transport persoane.
Explozii în Cipru: Grecia trimite militari şi poliţişti pentru a contribui la anchetă Grecia a anunţat luni că va trimite în cursul zilei, în Cipru, militari şi poliţişti pentru a contribui la ancheta asupra exploziei unei încărcături de arme iraniene soldate cu 12 morţi în principala bază navală din sudul insulei, relatează AFP.
Iran: 153 de morţi şi 700 de răniţi în urma celor două seisme (nou bilanţ oficial) Un număr de 153 de persoane au fost ucise, iar alte 700 rănite în cele două importante seisme care au lovit regiunea Tabriz din nord-vestul Iranului, a făcut cunoscut adjunctul ministrului de interne, Hassan Ghadami, citat de agenţia Fars, relatează AFP.
MB:Agenţi sub acoperire ai poliţiei au furat identitatea unor copii morţi pentru a se infiltra în grupuri protestatare Cea mai mare forţă de poliţie din Marea Britanie a furat identitatea a aproximativ 80 de copii morţi şi a emis paşapoarte false pe numele lor pentru a fi folosite de ofiţeri de poliţie sub acoperire. Poliţia Metropolitană /MET/ a autorizat în secret practica infiltrării unor poliţişti sub acoperire în...
Hunedoara: O mamă şi fiul său, găsiţi morţi într-un apartament din Vulcan Deva, 8 mar /Agerpres/ - O mamă şi fiul său au fost găsiţi morţi, marţi, în apartamentul celor doi situat într-un imobil din oraşul Vulcan.