Cele mai citite
 


Covasna: CAS deblochează plata datoriilor către farmacii pentru medicamentele eliberate diabeticilor
luni, 28 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sfântu Gheorghe, 28 mar/Agerpres/ - Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna a anunţat luni că a deblocat plăţile restante către farmaciile din judeţ pentru medicamentele eliberate anul trecut bolnavilor de diabet cuprinşi în Programul naţional de sănătate.
Directorul Casei, Forro Bela, a menţionat, într-un comunicat remis AGERPRES, că în cursul zilei de luni a fost alocată suma de 555.000 de lei pentru plata medicamentelor pentru diabetici si a testelor de autoimunizare eliberate de farmacii în primul trimestru al anului trecut, iar pe măsură ce vor fi făcute alte deschideri de credite vor fi plătite şi celelalte datorii către farmacii.
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Covasna, Nagy Andras, a declarat pentru AGERPRES că valoarea datoriilor pe care CAS le are către farmaciile din judeţ pentru medicamentele eliberate în perioada iunie-decembrie 2010 anul trecut pe programele naţionale de sănătate, respectiv diabet, cancer şi transplanturi, se ridică la aproape 4,4 milioane de lei, prin urmare suma de 555.000 de lei nu schimbă prea mult situaţia.
'Valoarea medicamentelor nedecontate se cifrează la aproape 4,4 milioane de lei, deci 1 milion de euro numai în judeţul Covasna, iar pentru acestea nu există acoperire bugetară. Am solicitat ministrului Sănătăţii să accepte ca sumele restante să fie prevăzute ca arierate pentru a exista siguranţa că le vom recupera cândva', a declarat Nagy Andras.
Acesta a solicitat, de asemenea, acoperire bugetară pentru programele naţionale de sănătate prevăzute a se derula în cursul acestui an, avertizând că banii prevăzuţi în buget la acest capitol ajung pentru trei-patru luni, cel mult pentru o jumătate de an. AGERPRES(AS-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Farmaciştii susţin că au fost păgubiţi cu 4,4 milioane de lei prin programele naţionale de sănătate Sfântu Gheorghe, 9 mar /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna sunt nemulţumiţi că nu au primit banii pentru medicamentele eliberate anul trecut pentru programele naţionale de sănătate, respectiv diabet, cancer şi transplanturi, drept urmare pregătesc un nou protest.
Covasna: Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a deblocat plata medicamentelor Sfântu Gheorghe, 27 ian/Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna a reluat, joi, plata restanţelor pentru medicamentele gratuite şi compensate eliberate de farmacii.
Covasna: Farmaciştii reiau eliberarea medicamentelor pentru diabetici Farmaciile din judeţul Covasna vor relua eliberarea medicamentelor pentru bolnavii de diabet cuprinşi în Programul Naţional de Sănătate, sistată luna trecută ca urmare a depăşirii plafonului alocat.
Covasna: Farmaciştii susţin că au fost păgubiţi cu 4,4 milioane de lei prin programele naţionale de sănătate Sfântu Gheorghe, 9 mar /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna sunt nemulţumiţi că nu au primit banii pentru medicamentele eliberate anul trecut pentru programele naţionale de sănătate, respectiv diabet, cancer şi transplanturi, drept urmare pregătesc un nou protest. Preşedintele...
Covasna: Bannere de protest la farmacii Farmaciile din judeţul Covasna vor afişa bannere de protest împotriva Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) care întârzie să deconteze contravaloarea medicamentelor gratuite şi compensate eliberate pacienţilor pe bază de reţete medicale.
Covasna: Farmaciile ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate Sfântu Gheorghe, 25 ian /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate începând de luna viitoare, dacă nu vor primi banii pentru reţetele onorate.