Cele mai citite
 


Covasna: Pacienţii şi angajaţii Spitalului din Vâlcele vor protesta în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sfântu Gheorghe, 29 mar /Agerpres/ - Pacienţii şi angajaţii Centrului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, care protestează de două zile împotriva intenţiei Ministerului Sănătăţii de a-i muta la Întorsura Buzăului, vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13 sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe.
Preşedinta Asociaţiei distroficilor muscular din România, Maria Teodorescu a declarat marţi, pentru AGERPRES, că protestele vor înceta doar în momentul în care va exista garanţia că Ministerul Sănătăţii renunţă la acest proiect.
Aceasta a menţionat că în ţară există circa 35.000 de persoane cu distrofii musculare, o boală ereditară degenerativă care nu are leac, iar Spitalul din Vâlcele este singurul din România care internează aceşti pacienţi.
'Spitalul de la Vâlcele are o tradiţie de peste 40 de ani şi nu întâmplător a fost ridicat la Vâlcele, ci pentru că aici există o serie de factori naturali care ajută pacienţii. Noi refuzăm categoric să ne mutăm la Întorsura Buzăului (...) Se ştie că acolo e polul frigului din România, iar pentru bolnavii cu distrofii se recomandă o climă blândă', a declarat Maria Teodorescu. Aceasta a mai menţionat că asociaţia pe care o reprezintă este membră a Alianţelor europene şi mondiale ale persoanelor cu handicap neuromuscular (EAMDA, respectiv WANDA) şi partener al Asociaţiei franceze de luptă împotriva miopatiilor (AFM), cărora le va solicita sprijinul pentru a împiedica mutarea spitalului din Vâlcele în altă locaţie.
Medicii şi cadrele medicale spun că nu sunt de acord să facă naveta la Întorsura Buzăului pentru că se află la distanţă mare de casele lor şi nu au bani să facă naveta 100 de kilometri pe zi, dus-întors.
În cursul dimineţii de marţi, aproape 100 de pacienţi şi cadre medicale de Spitalul din Vâlcele s-au încolonat şi au organizat un marş de protest în centrul comunei Vâlcele, în frunte cu primarul localităţii Dumitru Marinescu (PSD), după ce luni, au blocat timp de o jumătate de oră, fără autorizaţie, drumul ce străbate localitatea.
Primarul a declarat că atât Consiliul local, cât şi comunitatea locală se solidarizează cu protestatarii şi că, în ultimă instanţă, va propune Ministerului Sănătăţii să treacă această unitate medicală în subordinea autorităţilor locale pentru a împiedica mutarea la Întorsura Buzăului.
Preşedintele PDL Covasna, Dan Mănolăchescu a făcut săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, un apel pentru încetarea acţiunilor de protest, promiţând că se va implica pentru a stopa relocarea activităţii Spitalului la Întorsura Buzăului.
Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, pacienţii de la Vâlcele ar urma să fie mutaţi la Întorsura Buzăului, unde există un spital nou, în care s-au investit aproape 3 milioane de euro, dar care nu a funcţionat nici măcar o singură zi pentru că nu are dotarea necesară şi nici medici. AGERPRES/(A-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Bolnavii cu distrofii musculare vor să continue protestele în faţa Ministerului Sănătăţii Membrii Asociaţiei distroficilor muscular din România, care protestează de trei zile împotriva mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului, susţin că vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti pentru a împiedica materializarea acestui proiect.
Covasna: Protest al angajaţilor şi pacienţilor de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele în faţa Prefecturii Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13, sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe, în încercarea de a determina conducerea Ministerului Sănătăţii să renunţe la decizia de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului...
Covasna: Posibilă întâlnire între sindicatul Sanitas şi ministrul Sănătăţii pe tema spitalelor restructurate Situaţia Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, propus spre relocare la Întorsura Buzăului, va fi discutată joi în cadrul unei întâlniri pe care reprezentanţii Sindicatului Sanitas preconizează să o aibă la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe tema spitalelor restructurate...
Covasna: Pacienţii şi cadrele medicale de la Spitalul din Vâlcele au reluat protestele Aproximativ 80 de pacienţi şi cadre medicale de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele au reluat luni protestele împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.
Covasna: Angajaţii şi pacienţii spitalului din Vâlcele au pichetat pentru a doua oară Prefectura Aproximativ 60 de angajaţi şi pacienţi de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele au pichetat miercuri, timp de o oră, sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.