Cele mai citite
 


Cseke Attila: Unităţile sanitare care nu se transformă în cămine de bătrâni nu vor mai avea finanţare
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 29 mar /Agerpres/ - Unităţile sanitare care nu se înscriu pentru transformarea în cămine de bătrâni până la 1 aprilie nu vor mai avea finanţare, a declarat ministrul sănătăţii, Cseke Attila.
Ministrul a spus că unităţile care nu au depus cerere de transformare în cămine de bătrâni la Ministrul Muncii nu vor putea fi finanţate şi nici nu vor putea face contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Cseke Attila a precizat că până acum s-au înscris în acest program doar şapte unităţi din cele 67 de spitale care trebuie să se transforme în cămine pentru persoane vârstnice. Ministrul este optimist şi crede să se vor înscrie şi alte unităţi în acest program. Ministrul sănătăţii a mai spus că personalul de la aceste unităţi va fi redistribuit în trei etape începând cu 4 aprilie.
În prima etapă, până la data de 28 martie, personalul din unităţile reprofilate va depune la managerul unităţii opţiunea pentru postul dorit, iar managerul unităţii va avea obligaţia ca în termen de două zile să prezinte Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană tabelul nominal cu opţiunile şi punctajele fiecărui angajat.
Până la data de 23 martie Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene şi cea a Municipiului Bucureşti au obligaţia de a afişa la sediul propriu posturile vacante la nivel naţional, pe categorii de personal şi pe specialităţi, pe judeţe şi unităţi sanitare.
În zilele de 4 şi 5 aprilie unităţile vor realiza redistribuirea personalului în unităţile din aceleaşi judeţ.
În 14 şi 15 aprilie se va face redistribuirea în unităţile din judeţele limitrofe. Procesul se va încheia în zilele de 28-29 aprilie atunci când se va face redistribuirea la nivel naţional.
Un număr de 678 de medici şi 2.086 de asistenţi medicali vor putea opta pentru posturi în cadrul căminelor pentru persoane vârstnice, nou înfiinţate, sau pentru posturi vacante în sistemul sanitar de aceeaşi specialitate.
După înfiinţarea centrului/căminului pentru persoane vârstnice, în 90 de zile se face o acreditare a acestuia. În aceste cămine vor fi două persoane vârstnice la un angajat, a mai spus ministrul sănătăţii.
Programul "Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoane vârstnice" se adresează în primul rând autorităţilor judeţene şi locale care pot decide până la 31 martie 2011 dacă se înscriu în acest program şi doresc înfiinţarea de cămine pentru persoane vârstnice, prin transformarea a 67 de spitale pe care le au în subordine şi care sunt menţionate în hotărârea de guvern.
În ceea ce priveşte comasările, ministrul sănătăţii a precizat că acestea se vor reevalua şi în cursul lunii viitoare. AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Comasarea spitalelor este necesară, în prezent sistemul sanitar păcăleşte pacientul Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marţi că măsurile de comasare a spitalelor sunt necesare, deoarece în prezent structura sistemului sanitar 'păcăleşte pacientul'.
Executiv: 67 de spitale locale vor putea fi transformate în cămine de bătrâni, pe bani guvernamentali Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Un număr de 67 de spitale administrate la nivel local nu vor primi finanţare guvernamentală de la 1 aprilie dacă nu vor fi transformate în cămine de bătrâni, potrivit unei hotărâri a Executivului, aprobate miercuri.
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Cseke Attila: Pacienţii din spitalele desfiinţate vor fi transferaţi în alte unităţi Ministerul Sănătăţii a pregătit mijloace de transport pentru transferul pacienţilor din cele 67 de spitale care urmează să fie desfiinţate începând de vineri, însă majoritatea bolnavilor nu suferă de boli acute, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.