Cele mai citite
 


Încă un caz de suspiciune de gripă nouă, la Grupul Şcolar Ion Holban
marţi, 30 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina, Pediatrie
 

Iaşi, 30 iun /Agerpres/ - O elevă în vârstă de 14 ani de la Grupul Şcolar Ion Holban din Iaşi a fost internată, marţi, la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, suspectată că este infectată cu virusul noii gripe, AH1N1.

Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, susţine că eleva face parte din grupul celor 53 de copii cu dizablităţi de la Gurpul Şcolar Ion Holban care au intrat în contact cu grupul de 22 voluntari englezi, printre care trei profesori, sosiţi la Iaşi într-un schimb de experienţă.

Potrivit sursei citate, copilului i-au fost prelevate probe microbiologice, care au fost trimise la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Până la sosirea rezultatelor analizelor medicale, eleva este ţinută sub observaţie la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. La acelaşi spital se află internaţi, de duminică, alţi doi elevi din Marea Britanie, o fată de 16 ani şi un băiat de 18 ani, suspectaţi iniţial de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1.

Rezultatele investigaţiilor medicale au arătat, luni, că ei au fost infectaţi cu virusul noii gripe. Potrivit medicilor, starea acestora este stabilă însă vor rămâne în spital cel puţin cinci zile, perioadă în care li se vor administra antivirale.

După confirmarea diagnosticului celor doi elevi englezi, Vasile Guzganu, directorul grupului şcolar ieşean, a informat că în atenţia autorităţilor medicale se află 53 de elevi din unitatea de învăţământ care au intrat în contact cu grupul voluntarilor englezi.

De asemenea, colegii celor doi tineri din Marea Britanie internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, infectaţi cu virusul AH1N1, au fost izolaţi, pentru cinci zile, pe un palier special amenajat din Grupul Şcolar "Ion Holban". AGERPRES/ (Daniela Malache

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Israel: doi bolnavi au decedat de gripă porcină Tel Aviv, 17 aug /Agerpres/ - Doi bolnavi care au contactat gripă porcină au murit luni în Israel, ridicând la nouă numărul de persoane decedate după ce au fost contaminate de virusul A (H1N1), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
OMS ia în calcul închiderea şcolilor pentru a combate epidemia de gripă porcină Geneva, 21 iul /Agerpres/ - Închiderea şcolilor se numără printre măsurile ce ar putea fi întreprinse de autorităţi pentru încetinirea răspândirii epidemiei de gripă porcină, care a ucis deja 700 de persoane în întreaga lume, a declarat marţi un purtător de cuvânt al OMS, citat de France Presse.
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...
MSP poate aloca fonduri Institutului "Cantacuzino" şi în caz de pandemii Bucureşti, 3 iul /Agerpres/- În caz de calamităţi, dezastre, epidemii şi pandemii Ministerul Sănătăţii (MSP) poate aloca Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie ''Cantacuzino'' fonduri în vederea stabilirii diagnosticului etiologic, precum şi pentru producerea...
Pacienţii englezi au fost externaţi Iaşi, 3 iul /Agerpres/ - Cei opt elevi voluntari din Marea Britanie, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase după ce s-a constatat că au virusul gripei noi A/H1N1, au fost externaţi vineri, după cum a arătat dr. Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Trei cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/H1N1 Bucureşti, 3 iul /Agerpres/ - Trei cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/H1N1 au fost depistate de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile