Cele mai citite
 


Deputatul Tudor Ciuhodaru solicită bani de la bugetul de stat pentru implementarea cardurilor de sănătate
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 29 mar /Agerpres/ - Deputatul conservator Tudor Ciuhodaru a depus, marţi, la Camera Deputaţilor, un proiect legislativ de modificare şi completare a Legii nr.95 din 2006, privind reforma în domeniul Sănătăţii, ce vizează asigurarea protecţiei  pacienţilor şi a medicinei de familie prin asigurarea de la bugetul de stat a tuturor cheltuielilor legate de cardul naţional de sănătate.
Tudor Ciuhodaru a declarat, marţi, presei că prin modificarea proiectului legislativ propune ca toate cheltuielile necesare pentru implementarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate - atât pentru producerea, personalizarea, editarea şi implementarea cardurilor, cât şi pentru distribuirea acestora - să fie suportate de la bugetul de stat.
El a criticat faptul că actualul proiect legislativ prevede ca pacienţii asiguraţi să fie nevoiţi să plătească suplimentar un instrument de control ce serveşte în primul rând Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, iar în cazul în care aceştia nu se conformează, vor trebui să deconteze cheltuielile medicale. Un alt aspect dezaprobat de Ciuhodaru se referă la faptul că medicilor de familie li se impune achiziţionarea de cititoare de carduri, precum şi editarea de carduri sub formă de "muncă în folosul comunităţii".
"Într-o lume bolnavă de criză singurele tratamente administrate sănătăţii românilor sunt taxele. Pe lângă coplata şi impozitarea pensiilor, se doreşte ca implementarea cardului naţional de sănătate să fie suportată tot de pacienţii aflaţi tot mai aproape de nivelul de subzistenţă sau de medicii de familie ce le asigură sănătatea. Mai precis, aceştia vor plăti producerea, distribuirea, personalizarea, editarea, precum şi celelalte costuri legate de implementarea cardului, cum ar fi cititoarele de carduri, tehnica de calcul şi serviciile de comunicare electronică", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, deputat al Partidului Conservator.
Într-o astfel de situaţie, Fondul Asigurărilor de Sănătate destinat furnizorilor de servicii medicale va fi şi mai mic, punând în pericol acordarea de îngrijiri medicale, susţine Ciuhodaru. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Deputatul Ciuhodaru vrea o rezolvare amiabilă în caz de malpraxis Deputatul Tudor Ciuhodaru va depune la Camera Deputaţilor un proiect de modificare şi completare a legii care vizează soluţionarea promptă a cazurilor de malpraxis prin posibilitatea rezolvării amiabile a prejudiciului cauzat de acte medicale între pacient, unitatea medicală şi societatea de asigurări...
Tudor Ciuhodaru, candidat UNPR la Primăria Iaşi: Sunt medic, îmi pasă de oameni (interviu) Deputatul Tudor Ciuhodaru, candidatul Uniunii Naţionale pentru Progresul României la Primăria Municipiului Iaşi, a acordat un interviu AGERPRES în care afirmă că vrea ca Iaşiul să fie "un oraş sănătos": atractiv pentru investiţii, prietenos cu localnicii şi cu o politică coerentă în sprijinul oamenilor...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru avertizează asupra riscului prăbuşirii sistemului de medicină primară Deputatul Tudor Ciuhodaru susţine demersurile celor aproximativ 2.000 de?medici de familie, care printr-o petiţie online?solicită finanţarea corespunzătoare a medicinei primare.
Iaşi: Deputatul Ciuhodaru vrea ca beţivii din trafic să plătească facturile de la spital şi poliţie Doctorul Tudor Ciuhodaru a depus la Camera Deputaţilor un proiect legislativ de modificare şi completare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care vizează înăsprirea măsurilor referitoare la conducerea sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihotrope.
Iaşi: Medicul deputat Tudor Ciuhodaru, alături de sindicaliştii din Sănătate Deputatul Tudor Ciuhodaru, membru al Comisiei de sănătate, participă alături de sindicaliştii din Sănătate la protestul din Piaţa Revoluţiei din Capitală pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de condiţiile de muncă şi de salarizare din sistemul medical.
Iaşi: Conducerea Spitalului de Urgenţe 'Sf Ioan' îi impută medicului Tudor Ciuhodaru suma de 30.000 lei Iaşi, 10 ian /Agerpres/ - Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' îi impută doctorului Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor o sumă de aproape 30.000 de lei şi îl acuză că ar fi semnat fişe de pontaj din care ar rezulta că medicul a fost prezent în acelaşi timp şi la...