Cele mai citite
 


Franţa: Doi soţi vegetarieni, judecaţi pentru moartea fetiţei lor
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Paris, 29 mar/Agerpres/ - Doi soţi vegetarieni sunt judecaţi începând de astăzi, în nordul Franţei. Ei sunt acuzaţi că au provocat moartea fetiţei lor prin regimul alimentar pe care-l ţin, fără niciun fel de produs de origine animală, informează AFP.

Cei doi, suspectaţi de 'lipsă de îngrijiri şi medicamente, urmată de moarte' după decesul fetiţei lor de 11 luni, sunt judecaţi într-un proces care va dura patru zile, la Amiens. Fetiţa, Louise, a murit acasă, pe 25 martie 2008. Îngrijoraţi de starea copilului, părinţii au chemat ambulanţa, care n-a putut constata decât decesul fetiţei. Paloarea şi slăbiciunea bebeluşului i-au făcut să apeleze la serviciile medicale. Fetiţa avea doar 5,7 kg, faţă de media de 8 kg pentru această vârstă, fiind alăptată exclusiv cu lapte matern. Autopsia a pus în evidenţă o carenţă de vitamina A şi B12 care, potrivit specialiştilor, sporeşte sensibilitatea la infecţii şi s-ar datora 'unui dezechilibru alimentar'. 'Carenţa de vitamina B12 ar putea fi în legătură cu regimul alimentar al mamei', în vârstă de 37 de ani, este de părere procurorul adjunct din Amiens.

Părinţii au adoptat regimul vegetarian după ce au văzut la televizor 'o emisiune despre transportul animalelor la abator', spune avocatul mamei. Cei doi mai au o fată, astăzi în vârstă de 13 ani, care nu avea, în perioada când sora ei mai mică a murit, carenţele de care suferit Louise. Foarte neîncrezători în medicina convenţională, ei preferau să-şi îngrijească cei doi copii după sfaturi din diverse cărţi.

'La vizita medicală efectuată când fetiţa avea nouă luni, n-au urmat sfatul medicului, care le-a recomandat internarea bebeluşului, cu bronşită şi pierdere serioasă în greutate', adaugă avocatul. Au preferat cataplasmele cu argilă şi varză, cum au citit în diverse publicaţii. 'Sunt persoane care au citit ce nu trebuia în momentul nepotrivit', mai spune avocatul.

Continuând să fie vegetarieni, părinţii 'sunt conştienţi de greşeala pe care au făcut-o', arată avocatul tatălui.

Verdictul în cazul celor doi, Sergine şi Joel Le Moaligou, va fi dat vineri, cei doi riscând o pedeapsă de 30 de ani de închisoare.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Carenţa şi excesul de vitamine Lipsa vitaminelor din alimentatie provoaca tulburari grave ale organismului, numite boli de carenta. Lipsa totala a unei vitamine se numeste avitaminoza si poate duce chiar la deces. De cele mai multe ori, apare o lipsa partiala a vitaminelor, cunoscuta sub numele de hipovitaminoza, iar tulburarile metabolice...
Vitamina D ar putea reduce presiunea arterială O echipă de cercetători britanici a arătat că există o legătură probabilă între lipsa vitaminei D în organism şi apariţia hipertensiunii, o suplimentare a acestui element putând permite astfel diminuarea presiunii arteriale, scrie joi portalul www.maxisciences.com.
Vitaminele - surse naturale, carente si excese Vitaminele sunt compusi chimici absolut necesari organismului pentru o crestere sanatoasa si un metabolism corect. Corpul omenesc are nevoie de vitamine pentru a crea enzime si hormoni – substante elementare pentru multiplele reactii chimice ce au loc in fiecare moment pentru a asigura supravietuirea...
Regimul alimentar recomandat la varsta a treia Pacientul varstnic are nevoie de un aport caloric mai scăzut fata de pacientul adult şi diferit dacă este sedentar sau activ şi în funcţie de sex (motivat de scaderea metabolismului bazal progresiv cu inaintarea in varsta). Sedentar: 1800-2100 Kcal pentru bărbaţi şi 1600-1800 Kcal pentru femei; Activ...
Franţa: Un bolnav de cancer a salvat viaţa celui care venise să îl ia cu ambulanţa Un pacient grav bolnav a salvat viaţa celui care venise să îl ia cu ambulanţa: şi-a dat seama la timp că bărbatul care îl ducea la un spital din nordul Franţei urma să aibă o criză cardiacă, relatează cotidianul La Voix du Nord, preluat de AFP.
Bronşita Bronşita reprezintă o reacţie inflamatorie a mucoasei bronşice la acţiunea unor factori infecţioşi sau fizico-chimici. Aceasta poate fi acută sau cronică.