Cele mai citite
 


Galaţi: Zeci de pensionari vor protesta la Bucureşti
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Galaţi, 29 mar /Agerpres/ - Aproximativ 70 de pensionari gălăţeni, membri ai Alianţei Europensionarilor din România, filiala Galaţi, îmbarcaţi în trei microbuze, vor pleca, miercuri, la Bucureşti, pentru a protesta faţă de condiţiile grele de viaţă impuse de actuala guvernare, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, liderul organizaţiei, Cristea Toader.
,,Vom picheta, miercuri, la Bucureşti, sediile PDL, la ora 11,00, al Ministerului Muncii, ora 13.00 şi al Ministerului Sănătăţii, ora 14.30. Vom pune să cânte fostul imn al României 'Trei culori cunosc pe lume' şi vom purta în mâini lumânări aprinse. Aşteptăm ca revendicările noastre să fie soluţionate, altfel noi nu vom mai vota', a spus Cristea Toader.
Liderul Alianţei Europensionarilor a spus că vor fi formulate solicitări diferite la cele două ministere care vor fi pichetate.
'Pe sănătate cerem eliminarea coplăţii pentru pensionarii ale căror pensii sunt sub valoarea a trei puncte - cam 22 de milioane de lei vechi, eliminarea reţinerii de 5,5 la sută pentru sănătate din pensiile sub 1.500 de lei, construirea unui spital regional între Galaţi şi Brăila, căci vorbim de o aglomerare urbană de 1,2 milioane de oameni şi mai cerem eliminarea programărilor pentru analize', a afirmat Cristea Toader.
La Ministerul Muncii, pensionarii vor cere majorarea punctului de pensie la 45 la sută din salariul mediu brut, indexarea cu minim 100 de lei a pensiilor agricultorilor şi aplicarea impozitului pe pensie pentru acele pensii de peste trei puncte.
'Vom mai discuta şi de Legea 226 privind grupele speciale de muncă', a adăugat Toader. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Galaţi: Pensionarii vor ieşi din nou în stradă Membrii Alianţei Europensionarilor din Galaţi vor picheta vineri sediile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), PDL Galaţi şi Prefecturii Galaţi în semn de protest faţă de legile care "îi bagă în mormânt pe pensionari", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, liderul alianţei, Cristea Toader.
ŞTIRILE SERII DIN JUDEŢE - 6 SEPTEMBRIE * Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar...
Avocat din Brăila, fost consilier juridic la CAS, deferit justiţiei de DNA Bucureşti, 2 mar /Agerpres / - Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Carmen Cornelia Burghilă, avocat în cadrul Baroului Brăila şi fost consilier juridic la Casa de Asigurări de Sănătate Brăila, pentru trafic de influenţă...
Pensionarii s-ar putea întâlni peste două săptămâni cu ministrul Sănătăţii Pensionarii care au pichetat luni ministerele Muncii şi Sănătăţii au reuşit să obţină promisiunea unei posibile întâlniri cu ministrul Sănătăţii, peste 15 zile, a declarat, luni, vicepreşedintele Alianţei Europensionarilor, Ilie Popa.
Galaţi: Pensionarii au pichetat pe ploaie Câteva zeci de pensionari, membri ai Alianţei Europensionarilor din Galaţi, au pichetat, vineri, pe o ploaie torenţială, sediile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, al Partidului Democrat Liberal şi al Prefecturii Galaţi, în semn de protest faţă de politica guvernamentală aplicată acestei categorii...