Cele mai citite
 


Libia, sub ameninţarea unei penurii de alimente şi medicamente, avertizează ONU
luni, 28 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dubai, 28 mar /Agerpres/ - O responsabilă a ONU a atenţionat luni împotriva unei penurii de alimente, medicamente şi combustibil în Libia, cerând o prezenţă umanitară în ţara africană, teatru al unei rebeliuni împotriva regimului condus de colonelul Muammar Gaddafi, transmite AFP.

'Alimentele s-au rărit şi există preocupări că oleoductele ar putea fi tăiate', a declarat Valerie Amos, coordonatoarea ONU pentru ajutor în situaţii de urgenţă. Ea a adăugat că se teme şi de o 'criză medicală', pentru că există probleme şi cu aprovizionarea cu medicamente.

'Am dori o prezenţă în această ţară' - a subliniat responsabila ONU în faţa presei.

Potrivit acesteia, ONU nu are 'suficiente informaţii în legătură cu ce se întâmplă în vestul Libiei', aflat sub controlul forţelor loiale lui Gaddafi.

Coordonatorul umanitar al ONU pentru Libia, Rashid Halikov, a pledat la rândul său, săptămâna trecută, la revenirea dintr-o misiune la Tripoli, în favoarea unei prezenţe a ONU la nivel de experţi în Libia pentru a evalua necesităţile populaţiei, aminteşte AFP.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Daciana Sârbu: Trecem printr-o criză legată de obezitate, mai ales în rândul copiilor Bruxelles, 16 mar - Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Necesitatea modificării legislaţiei europene în materie de nutriţie, în condiţiile în care rata obezităţii mondiale în rândul copiilor, dar şi al adulţilor este tot mai mare, a constituit principala temă a conferinţei "Suntem...
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Campanie umanitară demarată în sectorul 4 pentru sinistraţii din judeţele afectate de inundaţii O campanie umanitară, intitulată ''Din suflet, pentru suflet, ajută-ţi semenii'', care vine în sprijinul sinistraţilor din judeţele afectate de inundaţii, va fi demarată, începând de luni, la iniţiativa primarului sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone.
Crucea Roşie Română împlineşte 136 de ani de activitate umanitară Societatea Naţională de Cruce Roşie din România sărbătoreşte miercuri, 4 iulie, 136 de ani de istorie şi activitate umanitară, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Maramureş: UPU-SMURD din cadrul SJU Baia Mare, dotat cu o autospecială destinată medicului de urgenţă Baia Mare, 15 mar /Agerpres/- Fundaţia pentru SMURD a donat, marţi, Spitalului Judeţean Baia Mare o autospecială pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD (UPU SMURD), precizează un comunicat de presă al SJU, remis AGERPRES.
Criza din Libia: Canada va debloca un ajutor de urgenţă de până la 5 milioane de dolari Ottawa, 3 mar /Agerpres/ - Premierul canadian Stephen Harper a anunţat miercuri că guvernul său va debloca până la cinci milioane de dolari pentru a răspunde crizei umanitare provocate de exodul masiv de refugiaţi care au fugit de confruntările din estul Libiei, relatează AFP.