Cele mai citite
 


Maramureş: Elev al şcolii din Deseşti, stropit cu acid sulfuric
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Baia Mare, 29 mar /Agerpres/- Un elev în vârstă de 14 ani, în clasa a VIII-a a Şcolii generale din localitatea Deseşti, a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare după ce a fost stropit cu acid sulfuric pe faţă, gât şi piept.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Maramureş, dr. Călin Pop, a declarat pentru AGERPRES, că medicii fac eforturi susţinute pentru a-l salva şi a înlătura urmele arsurilor provocate de acidul sulfuric.
"Copilul se află sub tratamente medicale în secţia de Chirurgie Plastică. El a avut o arsură cu substanţă toxică şi această arsură este sub 2%, nu este una care să implice un prognostic vital. Medicii fac eforturi pentru a nu se ajunge să rămână cu semne în urma arsurii ', a spus doctorul Călin Pop.
Acccidentul s-a produs în laboratorul de chimie, în timpul recreaţiei. Elevul Vasile Săcălaş, de 14 ani, a fost stropit cu acid sulfuric de un coleg al său, Augustin Martocean. Vasile Săcălaş a luat sticla cu acid dintr-o vitrină a laboratorului, iar colegul a încercat să i-o smulgă din mână. Recipientul s-a desfăcut, iar acidul sulfuric l-a stropit pe mai multe zone a corpului pe Săcălaş.
Mama elevului, care este femeia de serviciu a şcolii din Hărniceşti, l-a dus pe copil vineri la medicul de familie. Medicul i-a administrat unguente, însă starea sănătăţii copilului s-a înrăutăţit, astfel încât duminică (27 martie), elevul a fost internat în Spitalul de Urgenţă Maramureş.
Mama lui Vasile Săcălaş nu a depus încă plângere împotriva elevului care i-a stropit copilul cu acid. Poliţia din localitatea Deseşti a demarat cercetările asupra modului cum s-a produs evenimentul.
De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş a fost înştiinţat despre caz abia luni, printr-o notă scrisă de directorul şcolii, Andrei Făt.
Ioan Vicsai, inspectorul general adjunct al ISJ Maramureş, a precizat că directorul şcolii Deseşti, Andrei Făt şi profesoara de chimie Maria Angela Dunca au semnalat incidentul inspectorului de specialitate Maria Loghin şi inspectorului general Mariana Pop, printr-o notă scrisă.
În adresă era menţionat faptul că directorului şcolii nu i s-a adus la cunoştinţă spargerea geamului de la dulapul în care se aflau substanţele toxice, motiv pentru care nu s-a luat nicio măsură pentru înlocuirea acestuia. Totodată, profesoara de chimie a precizat faptul că nu se afla în şcoală, deoarece avea ore la şcoala din satul Mara. Reprezentantul ISJ Maramureş consideră ca incidentul s-a produs din cauza negiljenţei cu care a tratat profesorul depozitarea substanţelor periculoase.
ISJ Maramureş urmează să demareze o anchetă la şcoala din Deseşti pentru a se decide cine se face vinovat.
Directorul şcolii din localitatea Deseşti, Andrei Făt, a refuzat să comenteze incidentul, însă a anunţat poliţia, iar profesoara de chimie, Maria Angela Dunca, va oferi explicaţii în consiliul profesoral privind circumstanţele în care s-a produs accidentul şi cum a fost posibil ca substanţele periculoase să nu fie închise. AGERPRES /(AS- Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în categoria spitalelor regionale Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în clasa spitalelor regionale prin ordin al Ministerului Sănătăţii, urmând să acorde asistenţă medicală pentru judeţele limitrofe Sălaj şi Satu Mare, inclusiv judeţul Maramureş.
Maramureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare recrutează personal medical specializat Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a scos la concurs 20 de posturi pentru medicii specialişti, pentru a acoperi necesarul de personal.
Maramureş: Investiţie de 20.000 de euro pentru modernizarea secţiei de balneo-fizioterapie a Spitalului Judeţean Baia Mare, 9 mar /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă Maramureş a investit aproximativ 20.000 de euro în modernizarea secţiei de baleneo-fizioterapie, aceasta fiind necesară ca urmare a solicitărilor crescute din partea pacienţilor.
Maramureş: UPU-SMURD din cadrul SJU Baia Mare, dotat cu o autospecială destinată medicului de urgenţă Baia Mare, 15 mar /Agerpres/- Fundaţia pentru SMURD a donat, marţi, Spitalului Judeţean Baia Mare o autospecială pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD (UPU SMURD), precizează un comunicat de presă al SJU, remis AGERPRES.
Maramureş: Jandarmii, impliacţi într-o acţiune caritabilă pentru două fetiţe care necesită intervenţii chirurgicale Baia Mare, 18 mar /Agerpres/- Sublocotenentul Călin Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că instituţia se va implica în sprijinirea a două cazuri umanitare alături de alte entităţi din judeţ.
Maramureş: Investiţii în valoarea de 76.000 de euro în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare a investit aproape 76.000 de euro în dotarea şi amenajarea unor secţii medicale.