Cele mai citite
 


Mehedinţi: Propunere de salvare a spitalelor de la desfiinţare
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Drobeta-Turnu Severin, 29 mar /Agerpres/ - La nivelul judeţului s-a identificat o soluţie pentru salvarea spitalelor din oraşele Vînju Mare şi Strehaia care urmează să se desfiinţeze, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu.
Potrivit acestuia, cele două unităţi spitaliceşti nu vor mai fi transformate în cămine pentru vârstnici, conform unui ordin al ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, ci vor deveni secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta-Turnu Severin.
'Sperăm ca propunerea noastră să fie acceptată de Ministerul Sănătăţii şi că vom obţine avizul pentru redistribuirea unui anumit număr de paturi de la SJU în aceste spitale care asigură asistenţa medicală la peste 100.000 de cetăţeni care trăiesc în zonele respective', a precizat Bălu.
Prin arondarea spitalelor din Vînju Mare şi Strehaia la SJU din Drobeta-Turnu Severin, aproximativ 110 cadre medicale îşi vor păstra locurile de muncă. AGERPRES/(AS - Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Consilierii judeţeni au aprobat transformarea spitalelor desfiinţate în secţii ale SJU Spitalele desfiinţate din oraşele Strehaia şi Vânju Mare vor deveni secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Drobeta Turnu Severin, a declarat joi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Marius Bălu.
Mehedinţi: Medicii de la SJU sunt nemulţumiţi; gărzile, deocamdată, se efectuează normal Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Mehedinţi nu vor întrerupe gărzile prin care asigură bolnavilor asistenţa medicală de urgenţă, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Cristian Jianu.
Mehedinţi: Centrele de permanenţă asigură asistenţa medicală de urgenţă în perioada sărbătorilor Cele trei centre de permanenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin şi oraşele Strehaia şi Vînju Mare asigură între 31 decembrie şi 3 ianuarie asistenţa medicală.
Mehedinţi: Echipajele SMURD au acordat asistenţă medicală persoanelor afectate de caniculă Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit în ultimele 24 de ore, pentru asigurarea asistenţei medicale la un număr de zece persoane afectate de temperaturile ridicate din apartamente sau de pe stradă, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt...
Mehedinţi: Spitalele desfiinţate din Vînju Mare şi Strehaia, secţii externe ale SJU Spitalele orăşeneşti din Vînju Mare şi Strehaia, desfiinţate din 1 aprilie, au fost transformate în secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu.
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.