Cele mai citite
 


Olt: Protest la Drăgăneşti Olt, faţă de desfiinţarea spitalului
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slatina, 29 mar /Agerpres/ - Primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, Sorin Ghiţă, organizează, miercuri, un miting de protest faţă de desfiinţarea spitalului din localitate (Centrul de Sănătate Drăgăneşti-Olt) şi transformării lui în cămin pentru persoanele vârstnice.
Mitingul este programat să se desfăşoare în intervalul orar 11,30-13,00, în faţa primăriei oraşului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt, Emanuel Botan, la protest sunt aşteptate circa 1.500 de persoane, măsurile de ordine urmând să fie asigurate de jandarmi.
Protestul este considerat de primarul Sorin Ghiţă drept un semnal de alarmă faţă de situaţia a zeci de mii de persoane din zonă cărora li se adresează spitalul şi care vor fi nevoiţi, în caz de îmbolnăvire, să meargă la Slatina sau Caracal pentru a se trata, cheltuind astfel mai mulţi bani atât pentru transport, cât şi pentru serviciile medicale.
La Drăgăneşti, spitalul are gradul de ocupare peste limita admisă, adică 99%, o largă adresabilitate şi o linie de gardă. În acest spital sunt 45 de paturi şi două secţii - de interne şi pediatrie - precum şi laborator de analize şi de radiologie. Unitatea medicală beneficiază de 17 medici care ar putea rămâne fără locuri de muncă, având în vedere că la spitalul din Slatina sunt numai 11 posturi vacante pentru medici. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Activitatea la spitalul din Slatina este normală deşi medicii nu au contracte pentru gărzile suplimentare Activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina se desfăşoară normal deşi medicii nu au semnat contractele pentru gărzile suplimentare iar la unele secţii au fost epuizate orele de gardă obligatorii pentru fiecare medic, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul unităţii medicale, Elena...
Olt: Medicii de la spitalele din Slatina şi Caracal au refuzat să încheie contracte pentru gărzi suplimentare Medicii care asigură liniile de gardă la spitalele din municipiile Slatina şi Caracal au refuzat să semneze contracte de muncă pentru gărzile suplimentare, o notificare despre această situaţie fiind transmisă miercuri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt la Ministerul Sănătăţii, potrivit şefei direcţiei...
Ialomiţa: Miting de protest împotriva desfiinţării Spitalului din Ţăndărei Aproximativ 500 de angajaţi ai Spitalului orăşenesc Ţăndărei, alături de autorităţile locale şi judeţene, cetăţeni din 13 localităţi limitrofe, dar şi de membri ai organizaţiilor judeţene PSD şi PNL, protestează, sâmbătă, în faţa Primăriei oraşului Ţăndărei, faţă de decizia de desfiinţare a spitalului...
Miting de protest faţă de situaţia din sistemul de sănătate Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din Romania (COPAC) organizează, luni, un miting de protest faţă de situaţia gravă din Sistemul Public de Sănătate din România.
Olt: Spitalul din Slatina are deficit de cadre medii; problema deficitului de medici, în curs de rezolvare Deficitul de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina este o problemă în curs de rezolvare datorită angajărilor ce vor fi făcute în luna curs, însă unitatea spitalicească se confruntă în continuare cu deficit de cadre medicale medii, respectiv asistente şi infirmiere, potrivit directorului...
Olt: Circa 1.500 de persoane au protestat la Drăgăneşti împotriva desfiinţării spitalului Aproximativ 1.500 de persoane din oraşul Drăgăneşti-Olt au protestat miercuri, timp de două ore, împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa spitalul din localitate.