Cele mai citite
 


SCJU Târgu Mureş face demersuri pentru a fi clasificat ca spital de nivelul I
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 29 mar /Agerpres/ - Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Florin Gomotârceanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că această unitate spitalicească face demersuri pentru a fi clasificat ca spital de nivelul I, conform metodologiei de clasificare a spitalelor Ministerului Sănătăţii, aflată în dezbatere publică.
'În dorinţa Ministerului Sănătăţii exista dorinţa ca spitalele de gradul I să aibă certificate de calitate. Nu este o condiţie în momentul de faţă, este doar o propunere. Dorinţa noastră este să avem în componenţă toate secţiile clinice care lipsesc: psihiatrie, oftalmologie, infecţioase, urologie, endocrinologie etc., dar pentru a nu sta în loc şi spitalul să ajungă la spitalul de rang I (nivel I - n.r.) vom încerca să obţinem colaborare pe linie de gardă referitor la activităţile clinice care ne lipsesc, până când SCJU va avea în componenţă şi acele clinici', a declarat dr. Gomotârceanu.
Acesta a arătat că doreşte ca SCJU Târgu Mureş să fie clasificat în gradul I.
"Este evidentă această cerere şi din punct de vedere moral, pentru că este unul dintre cele mai performante spitale din ţară. Dacă acest spital nu se încadrează, atunci care se încadrează? Mai mult, este un spital regional, iar una dintre condiţii pentru a fi spital regional este să ai adresabilitate mai mult de 30% din extrateritoriu. Acest spital o îndeplineşte pentru că mai mult de 30% dintre pacienţi provin din afara judeţului Mureş', a precizat Gomotârceanu.
Managerul SCJU Târgu Mureş a arătat că se impune construirea unui spital regional atât pentru completarea acelor secţii clinice care lipsesc, dar şi din cauza capacităţii reduse de cazare a spitalului în acest moment.
'Tindem spre norma europeană de cazare, de trei paturi în salon, cu un grup sanitar propriu. În acel moment, capacitatea de cazare a spitalului ar scădea de la 1.200, la 700-800 de paturi. Este evident că ar mai trebui o clădire care să suplinească numărul de paturi care s-ar pierde prin această organizare', a afirmat dr. Florin Gomotârceanu.
Potrivit Metodologiei de clasificare a spitalelor lansată în dezbatere publică, unităţile spitaliceşti din România ar putea fi clasificate în: categoria I - nivel de competenţă foarte înalt (practic, corespunde profilului unui spital regional de urgenţă); categoria II - nivel de competenţă înalt; categoria III - nivel de competenţă mediu; categoria IV - nivel de competenţă bazal; categoria V - nivel de competenţă limitat. AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
SCJU Târgu Mureş va fi printre cele 12 care vor implementa proiectul-pilot referitor la statutul spitalelor Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş va figura printre cele 12 unităţi spitaliceşti din ţară care vor implementa proiectul-pilot referitor la statutul spitalelor, al cărui proiect de lege este în...
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...
Mureş: Managementul Spitalului Judeţean a primit certificarea standardului de calitate Târgu Mureş, 29 mar /Agerpres/ - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a primit, marţi, din partea Organismului de Certificare TUV Rheinland, două certificate ale standardului de calitate, pentru sistemul de management şi pentru Secţia Clinică de Ortopedie şi Traumatologie.
SCJU Târgu Mureş a beneficiat de o donaţie de 1 milion de lei pentru achiziţionarea de paturi speciale pentru ATI Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, marţi, că a beneficiat de o sponsorizare în valoare de 1.000.000 lei pentru achiziţionarea unor paturi pentru ATI cu dotarea specială necesară pentru desfăşurarea activităţii de anestezie şi terapie intensivă.
Demersuri ale Ministerului Sănătăţii pentru demararea construcţiei a şase spitale regionale de urgenţă Târgu Mureş, 10 mar /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, începerea demersurilor pentru demararea construcţiei a şase spitale regionale de urgenţă în parteneriat public-privat.