Cele mai citite
 


Teleorman: Reorganizarea spitalelor reduce numărul paturilor cu 400
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alexandria, 29 mar / Agerpres/ - Numărul total de paturi aprobat pentru unităţile spitaliceşti din judeţul Teleorman este de 1.800, cu 400 mai mic înaintea trecerii la procesul de reorganizare a acestui sector sanitar.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Mioara Comana, a declarat marţi într-o conferinţă de presă că doar pentru numărul maxim de paturi stabilit se vor putea încheia contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru furnizarea de servicii medicale.
Potrivit sursei citate, pentru Teleorman s-a stabilit ca trei centre de sănătate din mediul rural să fie transformate în cămine pentru îngrijirea persoanelor vârstnice.
"Aceste unităţi sanitare cu paturi erau de fapt găuri negre, unde se scurgeau bani pentru servicii medicale furnizate doar pe hârtie, în spaţii de cazare ce nu corespundeau normelor de igienă", a afirmat Mioara Comana.
De asemenea, spitalele de psihiatrie din Balaci şi Poroschia, ca şi Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiorii de Vede, devin secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Alexandria.
"Eficientizarea actului medical se va face şi prin clasificarea spitalelor pe nivele de competenţă şi performanţă de la unu la cinci, în baza unor criterii unitare", a afirmat şeful DSP Teleorman.
În opinia sa, cele mai mari probleme sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde pentru încadrarea în clasa a III-a este nevoie de noi secţii cum ar fi nefrologie, psihiatrie sau pneumologie.
Măsurile de reorganizare vor asigura direcţionarea finanţării, în principal, spre cel mai mare spital din judeţ, în compensare urmând să se dezvolte medicina primară prin crearea a 12 centre rurale de permanenţă, dotate fiecare cu ambulanţă. AGERPRES/(AS - Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Consiliul Judeţean a aprobat rectificări bugetare la unităţile spitaliceşti din subordine Consiliul Judeţean Teleorman a aprobat marţi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, aflat în subordinea sa, rezultând o sumă anuală de peste 54 milioane de lei pentru ambele capitole.
Teleorman: Secţia de terapie intensivă a spitalului din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Mioara Comana, într-o conferinţă de presă, la Alexandria.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Teleorman: Creşte numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu CAS Numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru furnizarea de servicii medicale creşte în judeţul Teleorman de la 1.549 la 1.620, conform unei decizii a Ministerului Sănătăţii, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de Direcţia de Sănătate...
Teleorman: Spitalele din judeţ au finanţarea asigurată până la sfârşitul lunii noiembrie Spitalele din judeţul Teleorman au asigurată finanţarea de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) până la sfârşitul lunii noiembrie, după ce, la ultima rectificare bugetară, s-au primit peste 7 milioane de lei, a declarat luni purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, Mihaela Popa.
Teleorman: Spitale cu bani mai puţini în primul trimestru Cea mai mare unitate sanitară din Teleorman, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, are repartizată de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru trimestrul întâi din acest an o alocaţie bugetară de circa 7,5 milioane de lei, mai puţin cu peste 133.000 de lei faţă de aceeaşi perioadă din...