Cele mai citite
 


Vâlcea: Autorităţile locale din Bălceşti nu vor transformarea spitalului în cămin de bătrâni
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Râmnicu Vâlcea, 29 mar /Agerpres/ - Autorităţile locale din oraşul Bălceşti sunt decise să nu acceseze fondurile pentru căminele de bătrâni şi îşi menţin decizia de a contesta reprofilarea spitalului din localitate într-un centru pentru vârstnici.
"Ne asumăm riscurile ce derivă din această decizie. Vom merge în instanţă. Avem sprijinul conducerii judeţului şi cele peste 10.000 de semnături din zonă. Nu vom accesa fondurile pentru cămine de bătrâni. La Bălceşti va rămâne spital, cu orice risc. Avem un spital cu trei secţii, cu şapte medici plus patru rezidenţi. Cu 55 de paturi deservim peste 20.000 de cetăţeni, aşadar avem toate motivele să întoarcem decizia Ministerului Sănătăţii (MS). Vor să oprească finanţarea? Să vedem dacă îşi asumă această crimă", a declarat marţi pentru AGERPRES primarul oraşului Bălceşti, Ion Curelaru.
Spitalul orăşenesc este singurul din judeţ care a fost propus de MS pentru a se reprofila în cămin de bătrâni.
Ministerul Sănătăţii a decis ca 67 de spitale din ţară să fie transformate în cămine pentru bătrâni. Fondurile necesare implementării programului vor fi acordate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
'Este pentru prima dată când statul finanţează, integral, de la bugetul de stat, fără implicarea autorităţilor locale sau a ONG-urilor, o serie de unităţi destinate îngrijirii persoanelor vârstnice', a precizat Attila Cseke, ministrul Sănătăţii. Astfel, pentru căminele de bătrâni bugetul total este de 200.000.000 de lei, iar pentru anul acesta va fi alocată suma de 55.000.000 de lei.
Întreg programul este adresat administraţiei publice judeţene şi locale care trebuie să decidă până la 31 martie, dacă se înscriu în acest program şi doresc înfiinţarea de cămine pentru persoane vârstnice.
Spitalele care nu vor fi de acord cu reprofilarea vor pierde finanţarea începând cu data de 1 aprilie. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Căminul de bătrâni, mai costisitor pentru bugetul local decât un spital, potrivit şefului DGASPC Transformarea unor spitale în cămine de bătrâni este o soluţie nefericită care 'adânceşte' problemele pentru administraţiile locale, a declarat luni pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vâlcea, Nicolae Badea.
Vâlcea: CJ va înfiinţa la Bălceşti un centru de sănătate subordonat Spitalului Judeţean Un centru de sănătate multifuncţional care se va afla sub managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea se va înfiinţa la Bălceşti în locul fostului spital, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Ion Câlea.
Vâlcea: Un cămin de bătrâni din comuna N. Bălcescu, preluat de DGASPC Un cămin de bătrâni construit în comuna Nicolae Bălcescu a fost preluat luni de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vâlcea, a declarat pentru AGERPRES directorul instituţiei, Nicolae Badea.
Vâlcea: Cămin de bătrâni inaugurat în comuna Nicolae Bălcescu Un cămin de bătrâni a fost inaugurat vineri în comuna vâlceană Nicolae Bălcescu, în prezenţa secretarului de stat din Ministerul Muncii, Nicolae Ivăşchescu.
Vâlcea: DGASPC a primit în administrare un cămin de bătrâni construit de autorităţile locale din comuna Nicolae Bălcescu Un cămin de bătrâni, construit în comuna vâlceană Nicolae Bălcescu, a fost transferat, miercuri, prin hotărâre a Consiliului Judeţean Vâlcea, în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vâlcea.
Spitalele din Bălceşti şi Brezoi nu se vor desfiinţa, potrivit preşedintelui CJ Vâlcea Râmnicu Vâlcea, 1 mar /Agerpres/ - Spitalele din Bălceşti şi Brezoi, propuse luna trecută spre desfiinţare, vor funcţiona în continuare, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Vâlcea, Ion Câlea.