Cele mai citite
 


Vrancea: Protest împotriva desfiinţării spitalului din Odobeşti
marţi, 29 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Focşani, 29 mar /Agerpres/ - Peste 100 de persoane au protestat marţi la Odobeşti faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a transforma spitalul din localitate în cămin pentru persoane vârstnice.
La protest au participat medici, asistenţi medicali, pacienţi, dar şi locuitori ai oraşului Odobeşti, care au scandat lozinci împotriva Guvernului.
Protestatarii au cerut demisia ministrului Sănătăţii şi au scandat lozinci precum 'Genocid' şi 'Boc şi PDL au ucis spitalele'.
Angajaţii spitalului au spus că se tem pentru locurile lor de muncă şi sunt convinşi că nu vor fi angajaţi de managerii celorlalte unităţi spitaliceşti, deoarece vor depăşi plafonul de cheltuieli de personal, stabilit la 70%.
'Celelalte spitale au fondul de cheltuieli de personal plafonat la 70% şi nu se ştie dacă managerii acelor unităţi ne vor accepta. Măsurile transmise de la Ministerul Sănătăţii sunt aberante. Ei nu au făcut o analiză profundă a acestor spitale şi nu au evaluat capacitatea noastră de a acorda servicii medicale. Aproximativ 40.000 de oameni vor rămâne fără asistenţă medicală, ceea ce este dureros', a declarat asistenta medicală Gina Dumitru, lidera de sindicat de la Spitalul Odobeşti.
Medicii de la Spitalul Odobeşti au acordat anul trecut 6.000 de consultaţii la Camera de gardă iar 4.000 de persoane au fost internate în secţiile spitalului. AGERPRES /(A-Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Membri ai Ligii studenţilor social-democraţi protestează în faţa Ministerului Sănătăţii Bucureşti, 29 mar /Agerpres/ - Aproximativ 50 de membri ai Ligii Studenţilor social-democraţi şi ai Asociaţiei pentru Mediu şi Dezvoltare Durabilă Vrancea protestează în faţa Ministerului Sănătăţii, principala nemulţumire fiind legată de "desfiinţarea şi comasarea spitalelor".
Ministerul Sănătăţii: Dezvoltarea reţelei de cămine pentru vârstnici - un nou program de interes naţional Bucureşti, 10 mar /Agerpres/ - Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Sănătăţii (MS) şi a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), un program care vizează dezvoltarea unei reţele de cămine pentru persoane vârstnice, finanţate de la bugetul de stat.
Ministerul Sănătăţii: DSP a aplicat primele sancţiuni în cazul copilului decedat la Spitalul din Curtea de Argeş Direcţia de Sănătate Publică Argeş a aplicat primele sancţiuni în cazul copilului de 7 ani decedat în Spitalul Municipal Curtea de Argeş, unitatea sanitară fiind amendată cu 10.000 de lei pentru management de caz defectuos, iar cei doi medici pediatri care au acordat asistenţă medicală şi au urmărit...
Braşov: Doar cinci medici şi 40 de asistenţi medicali pentru cele 86 de şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ Asistenţa medicală în cele 86 de şcoli din municipiul Braşov este asigurată în prezent de cinci medici şi 40 de asistente, iar singurul cabinet stomatologic funcţionează la Universitatea "Transilvania", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă.
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...
Iaşi: Asistenţă medicală pentru cei afectaţi de caniculă, acordată în mai multe zone ale oraşului Medici de la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' vor asigura asistenţa medicală în mai multe zone ale Iaşiului, în caz de cod portocaliu sau roşu de caniculă.