Cele mai citite
 


Arad: Facultăţi arădene din cadrul UVVG Arad - partenere într-un proiect european
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' Arad, în calitate de membru al Asociaţiei Universităţilor Europene (EUA) şi al Asociaţiei Europene de Studii Doctorale (CDE - EUA), va lua parte la proiectul privind Şcolile Doctorale din Europa iniţiat de EUA, împreună cu partenerii săi, University College Cork (UCC) şi Universities Austria (UNIKO).
Este vorba de un nou proiect, intitulat 'Organisme de Cercetare responsabile de Educaţia Doctorală', proiect în care, alături de Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară este parteneră şi Facultatea de Ştiinţe ale Naturii din cadrul UVVG Arad.
Prof. univ. dr. Liana Moş, decanul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară din cadrul UVVG, a declarat că proiectul vizează crearea unei imagini de ansamblu asupra procedurilor în vigoare din cadrul instituţiilor europene care au statutul de Instituţii Organizatoare de Studii Universitare Doctorale.
'Este primul studiu care abordează acest domeniu, studiile doctorale, la nivel european, care se doreşte a fi termen de referinţă pentru discuţiile viitoare, prin sesiuni organizate pe grupuri ţintă în cadrul unui forum online, la care UVVG Arad este invitată să participe activ. Rezultatele proiectului vor fi prezentate în cadrul unui raport final şi diseminate în toate Universităţile din Europa, precum şi părţilor interesate, cum ar fi organizaţii finanţatoare şi decidenţii la nivel naţional şi european, pentru implementarea unor standarde europene menite să ducă la creşterea responsabilităţii în educaţia doctorală la nivel internaţional', a declarat marţi, pentru Agerpres, prof. univ. dr. Liana Moş.
'Acest proces va deservi EUA în implicarea activă la creşterea responsabilităţii şi a gradului de conştientizare a factorilor cheie implicaţi în furnizarea de educaţie în şcolile doctorale europene', a mai adăugat decanul al Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară din cadrul UVVG Arad. AGERPRES / FOTO PE FLUX /(AS, A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: UVVG Arad a fost premiată cu ocazia aniversării 15 ani de la înfiinţarea Euroregiunii DKMT Arad, 20 ian /Agerpres/- Unul dintre proiectele de cercetare transfrontaliere derulate de Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' (UVVG) Arad a fost premiat în cadrul Sesiunii extraordinare organizată cu ocazia aniversării a 15 ani de la înfiinţarea Euroregiunii 'Dunăre - Criş - Mureş - Tisa' (DKMT).
Iaşi: Facultatea de Medicină Dentară a încheiat două proiecte europene Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Facultatea de Medicină Dentară încheie cu succes două proiecte europene, ambele fiind cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea...
Arad: Vizită la UVVG a prof.univ.dr. Felix Unger, preşedintele Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte din Salzburg Preşedintele Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte din Salzburg, Austria şi al Universităţii Alma Mater Europaea (AMEU), prof.univ.dr. Felix Unger, a efectuat luni, o vizită la Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad, ocazie cu care a avut o întrevedere cu prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele...
Certificare Europeană de Excelenţă pentru Facultatea de Medicină Dentară din Iaşi Facultatea de medicină Dentară din cadrul Universităţii de medicină şi farmacie Gr.T.Popa, din Iaşi a primit Certificarea Europeană de Excelenţă din partea board-ului Confederaţiei Decanilor de Origine Total sau Parţial Franceză (CIDCDF).
Arad: Marea majoritatea a absolvenţilor Facultăţii de medicină a UVVG Arad au promovat rezidenţiatul Mai mult de 90% dintre absolvenţii din acest an ai Facultăţii de Medicină Generală, Farmacie şi Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Vest ‘Vasile Goldiş' Arad au promovat examenul de rezidenţiat.
Arad: Studenţii străni la Medicină, încântaţi de condiţiile de studiu de la UVVG Studenţi din ţări francofone vin, din ce în ce mai mult, să înveţe în România, alegând în special universităţile de medicină din ţară.