Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Şcoală de pilotaj la Bistriţa
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bistriţenii care vor dori să înveţe să piloteze avioane ultrauşoare vor putea face acest lucru în incinta aerodromului amenajat la ieşirea din municipiul Bistriţa, în cartierul Unirea, preţul unei ore de pilotaj ajungând la circa 150 de euro, cu TVA inclus.
Aerodromul funcţionează pe un teren de 25.000 de metri pătraţi, aflat în proprietatea Primăriei Bistriţa, care a fost concesionat la sfârşitul anului trecut, pe o perioadă de 49 de ani, unui operator aerian privat din localitate.
Potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare a aerodromului, care urmează să fie aprobat în şedinţa ordinară de joi a Consiliului Local Bistriţa, concesionarul va oferi celor interesaţi servicii de zbor de agrement, hangarare aeronave, servicii de turism aerian, de aero-taxi, dar va fi şi locul unei viitoare şcoli de pilotaj şi planorism.
Tarifele stabilite de operatorul aerian, fără TVA, sunt de 125 de euro pentru o oră de pilotaj, 100 de lei pentru 15 minute de zbor de agrement şi 150 de euro pentru o oră de servicii publicitare, ce implică tractarea unor bannere.
În ceea ce priveşte planorismul, acesta ar putea fi practicat gratuit de tinerii care au între 16 şi 21 de ani.
"Se intenţionează efectuarea demersurilor necesare pe lângă Ministerul Transporturilor în vederea aducerii în municipiul Bistriţa a unei secţii a Aeroclubului României. În acest caz, tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 21 de ani vor putea să urmeze gratuit cursurile şcolii de planorism, cu tot ce presupune această instruire", se specifică în regulament.
Aerodromul din Bistriţa, care include şi un heliport, este folosit în prezent şi pentru aterizarea elicopterelor SMURD, solicitate în vederea preluării pacienţilor aflaţi în stare gravă, pentru a fi transportaţi la clinici de specialitate din Cluj sau Mureş. AGERPRES/(AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Aproximativ 60 de persoane au votat la spital, în arest sau penitenciar în municipiul Bistriţa Aproximativ 60 de persoane cu domiciliul în municipiul Bistriţa, care fie se află internate în spital, fie sunt arestate ori încarcerate la Penitenciar, au decis să îşi exercite dreptul de vot în cadrul alegerilor locale de duminică, potrivit datelor comunicate AGERPRES de Biroul Electoral Municipal...
Bistriţa: 14 angajaţi ai unei fabrici româno-germane de cablaje auto, transportaţi la spital cu probleme de sănătate Un număr de 14 angajaţi ai unei firme româno-germane de cablaje auto din municipiul Bistriţa, femei şi bărbaţi, au ajuns în noaptea de marţi spre miercuri la spital, acuzând probleme de respiraţie şi stări de leşin, după ce li s-a făcut rău la locul de muncă. Incidentul nu a fost făcut, însă, public...
DESTINAŢIE: ROMÂNIA/Judeţul Bistriţa-Năsăud: municipiul Bistriţa Reşedinţa judeţului Bistriţa-Năsăud, municipiul Bistriţa se află în depresiunea omonimă, în nord-estul Podişului Transilvaniei, la o altitudine medie de 360 metri. Vechi burg săsesc, situat pe cursul inferior al râului Bistriţa Ardeleană, la poalele Munţilor Bârgăului, oraşul Bistriţa numără, potrivit...
Bistriţa-Năsăud: Stocul de sânge al Centrului de transfuzii Bistriţa, aproape epuizat Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) din Bistriţa se confruntă cu o criză de sânge, după ce stocul a fost aproape epuizat în urma cererilor venite de la centrele universitare medicale din Cluj şi Mureş, la care s-au adăugat cele ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, confruntat cu un număr...
Bistriţa-Năsăud: Doi adulţi şi doi copii, la spital în urma unei intoxicaţii cu ciuperci Patru persoane din municipiul Bistriţa, printre care şi două fetiţe de opt, respectiv nouă ani, au ajuns vineri seara la spital după ce au consumat ciuperci otrăvitoare.
Bistriţa-Năsăud: Ambulanţă SMURD lovită de un şofer care nu a acordat prioritate O ambulanţă SMURD aflată în misiune fost avariată vineri după ce un şofer nu a acordat prioritate echipajului de intervenţie într-un sens giratoriu din municipiul Bistriţa, accidentul ducând la blocare traficului rutier în zonă.