Cele mai citite
 


Buzău: Medicii din spitalele restructurate ar putea fi trimişi în şomaj
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele aproape 60 de cadre medicale de la trei unităţi spitaliceşti din judeţul Buzău intrate în restructurare ar putea intra în şomaj.
'Managerii celorlalte spitale refuză să-i accepte, principala motivaţie fiind aceea a finanţării pe care o obţin din relaţia contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate şi plafonul maxim de 70 la sută pe care trebuie să-l îndeplinească pentru cheltuielile de personal. Sunt nişte socoteli de care trebuie să se ţină seama, nu am încă nişte date concrete şi nişte decizii ferme. Probabil că se va intra în şomaj în momentul în care aceste unităţi urmează să fie restructurate sau desfiinţate. Legea spune că urmează să intre în şomaj, căci pierderea locului de muncă nu are loc dintr-un motiv care este imputabil angajatului', a declarat miercuri pentru AGERPRES Venera Acsinte, directorul DSP Buzău.
La rândul său, Dorel Nicolescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, a declarat pentru AGERPRES că în afară de un medic ginecolog şi câteva asistente medicale unitatea nu îşi poate permite să facă alte angajări.
"Am depăşit plafonul legal de cheltuieli cu personalul cu peste 15 la sută, în condiţiile în care cheltuielile cu utilităţile şi cu hrana bolnavilor au crescut în acest an cu peste 20 la sută. Sper să se găsească o soluţie astfel încât colegii noştri să nu ajungă în şomaj', a afirmat el.
De la cele trei unităţi spitaliceşti din oraşul Pătârlagele şi comunele Vintilă Vodă şi Pârscov ar urma să fie disponibilizate circa 140 de persoane, dintre care şapte medici şi 51 de asistenţi medicali. Până în prezent doar Consiliul Local din Vintilă Vodă a emis o hotărâre de transformare a spitalului din localitate în centru de bătrâni. AGERPRES /(A-Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
Ialomiţa: Spitalul de Urgenţă din Slobozia a preluat parţial personalul spitalului de la Ţăndărei Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia au decis preluarea unui număr de 20 de cadre medicale şi personal de îngrijire de la Spitalul municipal Ţăndărei, recent desfiinţat pentru a fi transformat în cămin de bătrâni.
CASMB: Serviciile acordate răniţilor de la Colectiv pentru perioada de urgenţă, decontate; ulterior, fiecare caz va fi analizat Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) precizează că toate serviciile acordate celor 30 de răniţi în incendiul de la clubul Colectiv, pentru perioada de urgenţă, au fost decontate.
Vâlcea: CAS a primit banii pentru plata datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a primit de la bugetul de stat suma de 5.584.000 de lei pentru achitarea datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă la 30 iunie 2010, anunţă un comunicat remis marţi către AGERPRES.
Buzău: Un număr de 100 de posturi, scoase la concurs de Spitalul Judeţean de Urgenţă Aproximativ 400 de persoane participă miercuri la concursul organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău pentru ocuparea a 100 de posturi de asistenţi medicali, infirmiere, brancardieri şi îngrijitoare.
Managerul Spitalului Judeţean Bihor reclamă Casa de Asigurări de Sănătate pentru subfinanţare cu bună-ştiinţă Managerul celui mai mare spital din judeţul Bihor, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, dr. Gheorghe Carp, a reclamat, vineri, relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate despre care susţine că generează subfinanţarea spitalului pentru cel puţin 700 de cazuri lunar.